EVO GDE MOŽETE PRATITI MEČEVE LIGE ŠAMPIONA! Napoli se SVETI BARSI! Arsenal "vadi kestenje iz vatre" na EMIRATIMA!


IZVOR: Republika/ L. M. - 12.03.2024 | 07:00


Očekuju nas revanš utakmice osmine finala najjačeg evropskog takmičenja.

Foto: Tanjug/AP
EVO GDE MOŽETE PRATITI MEČEVE LIGE ŠAMPIONA! Napoli se SVETI BARSI! Arsenal "vadi kestenje iz vatre" na EMIRATIMA!

Pred nama je još jedan fudbalski utorak u kome će od 21.00 čas odmeriti snage Barselona i Napoli u Španiji, odnosno Arsenal i Porto na Emiratima. Ishodi ovih utakmica odlučiće koja ekipa prolazi u četvrtfinale Lige šampiona, a koja završava bajku evropskog proleća. 

Prvi susret "blaugrane" i Napolitanca privlači dosta pažnje, ne samo zbog renomea klubova, već i zbog izvesnog rivalstva, nastalog među ovim ekipama kroz godine. Prvi okršak se završio rezultatom 1:1, a to je ono što još više podgrava strasti pred večerašnji duel. 

Foto: Tanjug

Susret Barselone i Napolija 

Isti slučaj je bio i pre dve godine, kada su Ćavijevi izabranici izašli na megdan furioznom Napoliju u jeku borbe za Skudeto. Tada se prvi meč takođe završio 1:1, a onda je Barselona usred Italije deklasirala Spaletijeve fudablere rezultatom 4:2. 

Sada je mnogo drugačija situacija, ekipe su prilično ujednačene, a prednost za Barsu mogla bi da bude nagla promena trenera na klupi Napolija, to jest zamena Spaletija i Frančeska Kalcone. O tome je govorio i Ćavi u izjavi pred meč. 

- Mislim da su šanse 50/50. Ostaviću vama da pogađate favorita, mi to moramo da zaslužimo na terenu. Sa njihovom promenom trenera, ne možemo znati šta meč može da nam donese - rekao je legendarni igrač Katalonaca. 

Foto: Tanjug/AP

Ćavi Hernandez

Drugi meč, koji privlači značajno manje pažnje, takođe može biti interesantan kada se pogleda prva utakmica. Tada su Portugalci uspeli da sačuvaju čitav plen na Dragau minimalnim trijumfom, i sada su im vrata četvrtfinala odškrinuta. 

Ipak, malo ko veruje da bi izabranici Serđa Konsijensaa mogli da iznenade moćne "topdžije", trenutno prvoplasirane u Premijer ligi. Naravno, čuda se dešavaju, a Mikel Arteta, stručnjak Arsenala, toga je i svestan, te je osetio potrebu da pozove navijače na stadion, kako bi ekipi koja nije došla do četvrtfinala Lige šampiona 14 godina, dali neophodni elan za preokret. 

- Ovaj stadion će imati energiju, nikada viđenu u vašim životima, zato što nismo uspeli ovo 14 godina. Dođite sa energijom i strašću, budite bučni, i nešto prelepo će se desti - dovršio je Španac. 

Foto: Tanjug/AP

Mikel Arteta

Meč Napolija i Barselone možete pratiti na Areni Sport Premium 1, a Arsenala i Porta na Areni Sport Premium 2.  

 

Cup tree provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO