DA LI ĆE ANĆELOTI IZA REŠETAKA! Italijan se prvi put OGLASIO posle OPTUŽBI za kršenje ZAKONA!


IZVOR: Republika/D.O. - 08.03.2024 | 19:59


Trofejni stručnjak negira krivicu.

Foto: Tanjug/AP
DA LI ĆE ANĆELOTI IZA REŠETAKA! Italijan se prvi put OGLASIO posle OPTUŽBI za kršenje ZAKONA!

Italijanski stručnjak i trener Reala, Karlo Anćeloti, našao se u centru pažnje nakon što je špansko pokrajinsko tužilaštvo u Madridu zatražilo zatvorsku kaznu od četiri godine i devet meseci zbog optužbi za utaju poreza.

Prema navodima španskih medija, trofejni stručnjak je optužen da je tokom 2014. i 2015. fiskalne godine pokušao da izbegne plaćanje poreza u iznosu od 1.062.079 evra, te da se tereti za dva poreska krivična dela.

Uprkos optužbama, Anćeloti je istakao da je nevin i da je već platio kaznu vezanu za ovaj slučaj.

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

- Zatvor? To je stara priča, a počela je pre osam godina. Tužilaštvo je mislilo da živim tu, što nije bilo tačno. Platio sam već kaznu, nevin sam - izjavio je Anćeloti za španske medije.

Ovaj skandal izazvao je različite reakcije među navijačima Reala i javnosti. Dok jedni pružaju podršku Anćelotiju i veruju u njegovu nevinost, drugi su zabrinuti zbog ozbiljnosti optužbi i očekuju dalji razvoj situacije.

Uprkos optužbama, Anćeloti i dalje obavlja funkciju trenera Madriđana, ali se čeka dalji razvoj događaja kako bi se utvrdila njegova sudbina u klubu.

Aktuelni šampion Evrope u nedelju dočekuje Osasunu na "Santjago Bernabeu", a trenutno vodi na tabeli La lige sa 66 bodova, sedam više u odnosu na drugoplasiranu Đironu.

Od branioca titule i večitog rivala Barselone ima čak osam poena prednosti.

BONUS VIDEO