SLEDEĆA STANICA AFRIKA: Petković novi selektor!


IZVOR: M. M. - 29.02.2024 | 19:33


Iskusni stručnjak preuzeo Alžir.

Foto: www.profimedia.rs
SLEDEĆA STANICA AFRIKA: Petković novi selektor!

Fudbalski savez Alžira nedavno je saopštio da je Vladimir Petković imenovan za novog selektora njihove reprezentacije, preuzimajući mesto koje je prethodno držao Đamel Belmadi. Belmadi je dobio otkaz u januaru nakon neuspeha reprezentacije na Kupu afričkih nacija.

Vladimir Petković, rođen u Sarajevu, već ima značajno iskustvo na trenerskoj poziciji. Od 2014. do 2021. godine, Petković je bio na čelu nacionalnog tima Švajcarske, a nakon toga je preuzeo francuski klub Bordo, gde je proveo godinu dana pre nego što je dobio otkaz u februaru 2022. Takođe, Petković je imao priliku da radi sa brojnim klubovima kao što su Lacio, Samsunspor, Jang bojs, Sion, Belincona i Lugano.

Novi selektor se očekuje da stigne u Alžir ove nedelje, a već u ponedeljak će održati konferenciju za medije na kojoj će imati priliku da predstavi svoje planove i viziju za reprezentaciju Alžira. Sa velikim iskustvom iza sebe, Petković će imati priliku da prenese svoje znanje i iskustvo na igrače, te da ih inspiriše da postignu što bolje rezultate u budućim takmičenjima.

Ova vest je izazvala veliku pažnju javnosti, kako u Alžiru, tako i u fudbalskim krugovima širom sveta. Nakon neuspeha na Kupu afričkih nacija, očekivanja su visoka da će Petković doneti novu energiju i pozitivne promene u reprezentaciju Alžira. Sa svojim bogatim trenerskim iskustvom, očekuje se da će Petković doneti nove ideje i strategije koje će pomoći reprezentaciji Alžira da ostvari uspehe u budućnosti. Sa nestrpljenjem se očekuje njegov dolazak i početak rada sa timom.

BONUS VIDEO