DA LI JE OVO KRAJ KARIJERE? Pol Pogba SUSPENDOVAN na četiri godine zbog DOPINGA!


IZVOR: P. Z. - 29.02.2024 | 13:01


Legendarni Francuz skupo platio ceh.

Foto: Tanjug/AP
DA LI JE OVO KRAJ KARIJERE? Pol Pogba SUSPENDOVAN na četiri godine zbog DOPINGA!

Francuski fudbaler Pol Pogba suspendovan je na četiri godine zbog dopinga!

S obzirom na to da as Juventusa za manje od mesec dana (15.marta) puni 31 godinu, ova kazna vrlo lako bi mogla da znači i kraj karijere za proslavljenog fudbalera.

Ljubitelji fudbala su Pogbu poslednji put na terenu gledali u septembru 2023. godine protiv Empolija, posle čega je objavljeno da je pao na doping testu. Ubrzo nakon toga je stigla informacija da je pod istragom, a sada je i definitivno izbačen iz fudbala na 48 meseci.

Sigurno je samo da Pol Pogba nikada nije hteo da prekrši pravila - rekla je krajem prošle godine njegova menadžerka Rafaela Pimenta.

Suđenje Pogbi održano je 18. januara, a sada je potvrđena kazna reprezentativcu Francuske.

Pogba je celu seniorsku karijeru proveo nastupajući samo za dva kluba. Široj javnosti se predstavio kao mladić u dresu Mančester junajteda, ali je već sa 19 godina kao slobodan igračprešao u Juventus. Na Old traford se potom vratio četiri leta kasnije za 105 miliona evra, što je u tom trenutku bio rekordan transfer. Posle šest sezona među "crvenim đavolima", ponovo se kao slobodan igrač vratio u redove "stare dame".

Pol Pogba je tokom karijere osvojio veliki broj trofeja, ali je svakako najznačajniji pehar na Mundijalu 2018. godine u Rusiji.

U dresu reprezentacije Francuske odigrao je 91 utakmicu, 233 puta je nosio dres Mančester junajteda, a za Juventus je nastupio 190 puta.

BONUS VIDEO