CIGLAMA RAZBIJENI PROZORI, KRVAVE GLAVE I PEŠKIRI! ŠOKANTNE scene u Brazilu! Navijači UNIŠTILI autobus i naneli žestoke povrede igračima! (VIDEO) (FOTO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 22.02.2024 | 16:14


Užasno je videti ovako nešto.

Foto: Instagram/marcelopaz
CIGLAMA RAZBIJENI PROZORI, KRVAVE GLAVE I PEŠKIRI! ŠOKANTNE scene u Brazilu! Navijači UNIŠTILI autobus i naneli žestoke povrede igračima! (VIDEO) (FOTO)

Napad huligana na autobus ekipe Fortaleza

Brazilski mediji nedavno su objavili snimak koji prikazuje posledice napada huligana koji se desio nakon utakmice između brazilskih timova Sport Recife i Fortaleza. Huligani su uništili autobus gostujuće ekipe i napali ga dok su fudbaleri bili unutra. "O Globo" je izvestio da je korišćen raznovrstan arsenal oružja, sa posebnim naglaskom na kamenje, cigle i ručne bombe. Najtežu povredu zadobio je argentinski levi bek Gonzalo Eskobar, koji je pogodjen kamenom u glavu. On je hospitalizovan, ali srećom njegovo stanje nije kritično. Predsednik kluba, Marcelo Paz, obratio se društvenim medijima izražavajući zabrinutost oko toga da li će se ovaj incident zadržati kao izolovan i zatražio je hitnu akciju od vlasti i fudbalskog saveza.

 

 

 


- Hoće li i ovo biti samo izolovani slučaj? Šta će vlast učiniti? Šta će učiniti fudbalskii savez? - objavio je na društvenim mrežama prvi čovek kluba.

 

Rastuća zabrinutost i javni protesti

Napad na autobus ekipe Fortaleza izazvao je široke zabrinutosti i javne proteste u vezi sa bezbednošću fudbalera, osoblja i navijača. Incident je postavio pitanja o merama bezbednosti tokom i nakon fudbalskih utakmica, kao i odgovornosti vlasti i fudbalskih tela u obezbeđivanju dobrobiti svih uključenih u sport. Bezbednost fudbalskih događaja postala je hitno pitanje koje zahteva hitnu pažnju i efikasna rešenja kako bi se sprečili takvi nasilni incidenti da se ponove.

BONUS VIDEO: