TRANSFER KARIJERE! Dao gol Partizanu, sada IDE u Premijer ligu!


IZVOR: Republika/D.O. - 07.02.2024 | 10:48


Mogao bi danski klub dobro da profitira.

Foto: Starsport
TRANSFER KARIJERE! Dao gol Partizanu, sada IDE u Premijer ligu!

Posle ubedljive pobede Nordsjelanda nad Partizanom u kvalifikacijama za Ligu konferencija, Ibrahim Osman, jedno od krila danskog tima, nalazi se na korak od odlaska u Premijer ligu.

Ovaj devetnaestogodišnji fudbaler iz Gane, koji je bio strelac u Humskoj, uspeo je da dogovori prelazak u redove Brajtona, što će mu biti transfer karijere. Prema informacijama dobro obaveštenog novinara Davida Ornštajna iz "Atletika", Osman je dogovorio sve uslove za prelazak u jato "galebova", čiji će novi igrač postati na leto. Transfer će iznositi impresivnih 19.500.000 evra, čime će postati jedan od najskupljih transfera u istoriji danskog fudbala.

Osmanov odbijen transfer u Vest Hem i uspesi u Nordsjelandu

Foto: Starsport

Ibrahim Osman

Ovaj transfer nije prošao bez zanimljivih detalja. Naime, Osman je odbio ponudu Vest Hema od 18.500.000 evra, pokazujući odlučnost u izboru svog narednog kluba. Sa 16 odigranih utakmica, jednim golom i četiri asistencije u Danskoj ove sezone, kao i učešćem na šest utakmica i postignutim golom u Ligi konferencija, Ibrahim je ostavio značajan trag i pokazao svoj talenat i potencijal.

Njegov odlazak u Premijer ligu predstavlja veliki uspeh kako za mladog igrača tako i za Nordsjeland, čije su igre u kvalifikacijama za Ligu konferencija privukle pažnju fudbalskog sveta. Očekuje se da će Osmanov prelazak u Brajton doneti novu dinamiku danskim fudbalskim tržištem, kao i dodatnu afirmaciju talenta koji dolazi iz ove regije.

BONUS VIDEO