NE VOLI IBRA SAMO BRENU, SRPSKU MUZIKU UOPŠTE! Veliki je PRIJATELJ sa našim najboljim SPORTISTIMA! Evo šta misli o JUGOSLAVIJI!


IZVOR: M. M. - 06.02.2024 | 22:17


"Vodili su me tamo, drugi svet", kaže Zlatan.

Foto: Starsport/Ilustracija
NE VOLI IBRA SAMO BRENU, SRPSKU MUZIKU UOPŠTE! Veliki je PRIJATELJ sa našim najboljim SPORTISTIMA! Evo šta misli o JUGOSLAVIJI!

Zlatan Ibrahimović ponovo je privukao pažnju javnosti pošto je na čuvenom San Remu predstavljen uz muziku domaće pevačice Lepe Brene. Ranijih godina je na bis izlazio i uz Nadu Topčagić, a posete splavovima i kafanama sastavni su seo njegovog programa kada poseti srpsku prestonicu.

Sveđanin čiji su roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske nikada nije krio svoje korene. A tokom bogate karijere družio se sa brojnim srpskim sportistima. Kao i iz drugih balkanskih zemalja. U igračkim danima Mihajlovićem, Stankovićem, danas Đokovićem i drugima.

Ipak, nije najlepše dočekam u Beogradu, iako je oduvek pokazivao naklonost prema Srbiji i njenim ljudima. Nikada se u njegovim izjavama iako je britkog jezika nije se mogao osetiti i naslutiti neka vrsta animoziteta. U meču Zvezde i Milana u Ligi Evrope, s prazne Marakane usled pandemije koronavirusa, mogle su se čuti brojne uvrede na njegov račun. Ali očigledno da Ibra za to ne mari i ne planira da se odrekne stvari koje ga vežu na Srbiju i uostalom podneblje odakle je poreklom. Poslednji primer je odabir pesme na tako jednom prestižnom događaju kao što je San Remo.

- Ja sam Šveđanin, ali i mešanac. Majka mi je Hrvatica, katolkinja, a otac iz BiH i musliman, a iako sam najveći deo karijere proveo u Italiji, najranija sećanja vezana su mi za Jugoslaviju. Vodili su me tamo, autom i vozom. Još je bio komunizam. Drugi svet - rekao je svojevrememo Zlatan.

BONUS VIDEO