MILOJEVIĆ U PROBLEMU! Zvezda će se još NAČEKATI na dolazak najboljeg igrača! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 30.01.2024 | 19:53


Crveno-beli neće još kompletirati igrački kadar.

Foto: FK Crvena zvezda
MILOJEVIĆ U PROBLEMU! Zvezda će se još NAČEKATI na dolazak najboljeg igrača! (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde pomno prate rezultate na Azijskom kupu, gde je prvi favorit za osvajanje pehara reprezentacija Južne Koreje srećno posle izvođenja penala eliminisala selekciju Saudijske Arabije - 3:5 (1:1, 0:0).

Tako je tim za koji nastupa i vezista srpskog šampiona Inbeom Hvang prošao kroz "iglene uši", ali u bukvalnom smislu te reči, do četvrtfinala, gde će se sastati sa drugim favoritom Australijom.

Foto: Starsport

 

Nadali su se simpatizeri srpskog šampiona, kao i trener Vladan Milojević, da će Koreja ispasti, a Hvang se priključiti pripremama Zvezde na Kipru, međutim, to se još neće dogoditi.

A, lako je moglo da se desi. Kažemo lako, jer su Saudijci do 90. minuta imali prolaz u džepu, vodili 1:0 golom Abdulaha Radifa od 46. minuta i čuvali prednost sve do sudijske nadoknade. Pogodio je napadač Al Šababa i izazvao delirijum na tribinama, ali tu je počelo i završilo se slavlje Arabije.

Naime, u dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena, 99. minutu, precizan je bio Čo Sung Ge, golgeter danskog Midtjilanda i odveo meč u produžetke - 1:1!

Budući da su mreže mirovale i posle dodatnih pola časa, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Kod Saudijske Arabije promašili su u trećoj i četvrtoj seriji Al Najei, odnosno, Gareb, pa su Korejci otvorili slavljenički šampanjac.

Inbeom Hvang je počeo utakmicu i igrao do 104. minuta, kada ga je zamenio Hong Hjun Seok, pa fudbaler Zvezde nije imao priliku da izvede jedanaesterac u penal seriji. 

Uzbekistan, ekipa koju vodi Srećko Katanec je ranije savladala Tajland. U četvrtfinalu je čeka domaćin Katar.

AZIJSKI KUP, osmina finala

Uzbekistan – Tajland 2:1 (1:0)

(Turgunbojev 37, Fajzulajev 65 – Saračat 58)

Saudijska Arabija – Južna Koreja 1:1 (1:1, 0:0) – penalima 3:5

(Radif 46 – Čo 90+9)

BONUS VIDEO