ODMOR JE ZAVRŠEN! Veliki Žuti ŽELI ponovo selektorsku KLUPU! Evo koju će reprezentaciju PREDVODITI!


IZVOR: Republika/D.O. - 30.01.2024 | 19:25


Robert Prosinečki nalazi se pred novim angažmanom.

Foto: www.profimedia.rs/AP
ODMOR JE ZAVRŠEN! Veliki Žuti ŽELI ponovo selektorsku KLUPU! Evo koju će reprezentaciju PREDVODITI!

Legendarni fudbaler, a kasnije i trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki nalazi se među kandidatima za selektorsko mesto u reprezentaciji Gane, piše tamošnji "Sports vorld Gana".

Selekcija "Crnih zvezda" je u potrazi za novim selektorom, pošto je Irac Kris Hjuton razočarao na Afričkom kupu nacija i dobio otkaz. Ganjani nisu uspeli da prođu grupnu fazu, u konkurenciji Egipćana, Zelenortskih Ostrva i Mozambika.

Spomenuti medij iz Gane piše kako je Prosinečki poslao svoju biografiju ganskom savezu i tako se kandidovao za selektorsku klupu. Dodali su da će u savezu kroz sledeća tri dana proučiti sve kandidate, pa zatim doneti odluku o tome ko će biti novi selektor ove afričke države.

Foto: www.profimedia.rs

reprezentativci Gane na Afričkom Kupu nacija

Podsetimo, "Veliki Žuti" je bez posla od početka septembra, kada se rastao s hrvatskim prvoligašem Rudešom, koji je izgubio mesto u eliti.

Ranije u karijeri vodio je dve reprezentacije. Od 2014. do 2017. bio je selektor Azerbejdžana, posle čega je nepune dve godine (2018. - 2019.) vodio Bosnu i Hercegovinu.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik u selekciji Hrvatske 2006, da bi četiri godine kasnije preuzeo Zvezdu s kojom je osvojio Kup Srbije.

U dva mandata, predvodio je turski Gacijantep, potom trenirao Denizlispor i Olimpiju iz Ljubljane, u kojoj je dobio otkaz. Nakon toga je preuzeo Rudeš, kojeg nije uspeo da spasi ispadanja, u kome je takođe otpušten.

Najveće uspehe kao igrač ostvario je u Crvenoj zvezdi, sa kojom se okitio titulom evropskog šampiona.

BONUS VIDEO