ZVEZDA JE JEDINI KLUB NA SVETU ČIJI SU IGRAČI OVO USPELI: NIKO više NE MOŽE da se pohvali OVOM činjenicom!


IZVOR: Republika/ O.J. - 15.01.2024 | 20:05


Niko drugi ne može da se pohvali ovom činjenicom.

Foto: Starsport
ZVEZDA JE JEDINI KLUB NA SVETU ČIJI SU IGRAČI OVO USPELI: NIKO više NE MOŽE da se pohvali OVOM činjenicom!

I dok se većina fudbalera Crvene zvezde danas u jutarnjim časovima uputila ka Kipru gde će započeti pripreme za prolećni deo sezone, Vladan Milojević neće moći da računa na odsutne reprezentativce koji učestvuju na Kupu Afričkih nacija i Kupu Azije.

Hvang, Kraso, Kangva, Điga i Bukari su imena fudbalera na koje novi/stari trener crveno-belih neće moći da računa. Ta informacija će mnogim zvezdašima zvučati loše, ali, ipak, za Zvezdine strance utakmice na svojim kontinentima za sada idu izvrsno i to mogu biti sjajne vesti za crveno-bele.

Naime, Crvena zvezda je jedini klub na svetu koji ima strelca i u Kupu Afričkih nacija i u Kupu Azije, nakon što je za Obalu Slonovače pogodio Kraso, a za Južnu Koreju In-Bom Hvang!

Žan-Filip Kraso je već na premijeri takmičenja na južnom kontinentu uspeo da se upiše u strelce za Obalu Slonovače, inače domaćina pomenutog turnira.  

Da stvar bude lepša, Kraso je pored gola, uspeo da se pojavi i u koloni u kojoj su asistenti, te je proglašen i za igrača utakmice, u kojoj su Slonovi ubeležili prva tri boda protiv selekcije Gvineje Bisao.

Napadač je tako oberučke prigrlio šansu u startnoj postavi, koju je dobio zahvaljujući povredi Sebastijana Alea, a ispred Nikole Pepea.

Nakon što je on zatresao mrežu za Obalu Slovenoače, strelac je bio i In-Beom Hvang za Južnu Koreju.

Omaleni veznjak je sjajno reagovao krajem prvog poluvremena meča sa Bahreinom na asistenciju Hjong-Min Sona.

Son je probio po levoj strani, poslao loptu po zemlji u srce kaznenog, ona je prošla pored dvojice protivničkih igrača do Hvanga koji je šutirao iz prve levom nogom i plasirao je u levu stranu gola ostavivši golmana Bahreina na pogrešnoj nozi.

Hvang je sjajan meč čak zaokružio asistencijom za konačnih 3:1.

Nijedan klub pored Crvene zvezde na čitavom svetu ne može da se pohvali ovim.

BONUS VIDEO: