NA OVO SE ČEKALO GOTOVO DVE DECENIJE! Superligaš napravio REKORDAN transfer! Srpski napadač IDE u Francusku!


IZVOR: Republika/D.O. - 11.01.2024 | 16:34


Sjajan posao obavili su čelnici IMT.

Foto: Starsport
NA OVO SE ČEKALO GOTOVO DVE DECENIJE! Superligaš napravio REKORDAN transfer! Srpski napadač IDE u Francusku!

Doskorašnji napadač IMT Miloš Luković postaće novi fudbaler Strazbura. Kako piše uvek dobro obavešteni Fabricio Romano, dogovor bi trebalo da bude stavljen na paraf u najskorije vreme, a celokupan transfer iznosiće 5.500.000 evra. 

Prema tim podacima, Lukovićev potpis postaće najvredniji u poslednjih 18 godina ako se obračuna novac dobijen iz inostranstva, a da ne ide na račun večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Naime, pre 18 godina, sada već davne 2006. je OFK Beograd prodao tada talentovanog Slobodana Rajkovića u premijerligaša Čelsi za 5.200.000 evra, dok je u međuvremenu bilo još dobrih transfera u prelaznom roku. Najsvežiji primer je TSC iz Bačke Topole, koji je prodao Petra Ratkova u austrijskog šampiona Salcburg za 5.000.000 evra.

 

 

Ovog puta, IMT će inkasirati 5.300.000 evra i tako nadmašiti transfer rekord nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Slobodana Rajkovića.

Za talentovanog 18-godišnjaka je bio zainteresovan i moskovski Spartak, ali je u foto finišu trijumfovao francuski prvoligaš Strazbur. 

Inače, ova ekipa je jedan od razvojnih timova upravo Čelsija, pa ukoliko Luković nastavi sa sjajnim partijama kao u dresu novobeogradskih "traktorista" mogao bi u skorije vreme da obuče dres kluba sa Stamford bridža. 

BONUS VIDEO