VIDIĆ JE JEDAN OD NAJVEĆIH PROMAŠAJA OVOG VELIKOG KLUBA! Društvo mu pravi i HRVATSKI REPREZENTATIVAC!


IZVOR: Republika/ L. M. - 27.12.2023 | 18:47


Italijanski mediji sastavili su neslavnu listu na kojoj su se našla dva Balkanca.

Foto: Tanjug/AP
VIDIĆ JE JEDAN OD NAJVEĆIH PROMAŠAJA OVOG VELIKOG KLUBA! Društvo mu pravi i HRVATSKI REPREZENTATIVAC!

Legendarni fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Srbije, Nemanja Vidić, često se spominje zbog neverovatnih igara u tandemu sa Riom Ferdinandom za vreme perioda u Engleskoj. Pod fudbalskom palicom Aleksa Fergusona, defanzivac je bio prava opasnost za napadače svih ekipa koje bi i pomislile da mogu ukrasti neki bod sa Old Traforda. 

Ipak, i pored svih dostignuća u Premijer ligi, ostaće zapamćena neslavna epizoda u Interu iz Milana. "Gazeta delo Sport" odlučila je za kraj 2023. godine obajvi najveće promašaje u velikanima Serije A u proteklih 23 godine. Imali su Juventus, Inter, Milan, Roma... svakako dobrih akvizicija, ali bilo je i velikih promašaja.

Foto: www.profimedia.rs

Nemanja Vidić u dresu Mančester junajteda

U najgorem timu nalaze se i dvojica fudbalera sa Balkana. U odbrani je bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko. Tokom leta 2018. godine vraćen je u Seriju A posle četiri sezone provedene u Atletiko Madridu. Plaćen je šest i po miliona evra za pozajmicu, ali je 10 meseci kasnije vraćen u Španiju. Samo 13 puta je istrčao na teren, a zbog povreda pauzirao je 150 dana.

Drugi je naš Nemanja Vidić. Kao što je poznato fudbalskoj javnosti, radi se o jednom od najboljih defanzivaca u novijoj fudbalskoj istoriji. Kao slobodan igrač u Inter je stigao u leto 2014. godine, kao 33-godišnjak, ali je imao nesuglasice sa tadašnjim trenerom Robertom Mančinijem.

Srbin nikako nije bio u milosti trenera, s kojim se žučno posvađao na evropskoj utakmici protiv Seltika zbog „preblagog zagravanja“.

Njihov odnos malo se popravio krajem godine, ali sledeće sezone teška povreda udaljila je Užičanina s terena na šest meseci. Na kraju druge godine u Interu, Vidić se oprostio posle samo 27 utakmica. Nije opravdao slavne godine s Mančester junajtedom, s kojim je osvojio Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo za klubove.

Pored Vidića, samo neki igrači na listi su majstori fudbala poput Dijega Forlana, Adrijana, Rikarda Kvarežme...

BONUS VIDEO