KAKVA JE SUDBINA ZVEZDINOG BISERA? Baharov SPASILAC na "meti" velikana! Traže ga MNOGI evropski klubovi, ali...


IZVOR: Republika/D.O. - 10.12.2023 | 12:07


Napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović ponovo je bio centralna figura pobede srpskog šampiona.

Foto: Starsport
KAKVA JE SUDBINA ZVEZDINOG BISERA? Baharov SPASILAC na "meti" velikana! Traže ga MNOGI evropski klubovi, ali...

Proslavila je Zvezda još jedan uspeh ove jeseni. Možda i najznačajniji u dosadašnjem toku sezone, pošto je trijumfom nad lučanskom Mladosti "vezala" 122 utakmicu bez poraza kod kuće i na taj način postala apsolutni rekorder svetskog fudbala.

Do subote popodne, crveno-beli su bili izjednačeni sa Real Madridom, koji je od 1957. do 1965. godine bio nepobediv 121 meč u prestonici Španije, da bi od juče preuzeli apsolutni primat po ovom statističkom podatku.

Poslednji uspeh šampiona obeležio je talentovani Jovan Mijatović. Mladi napadač ponikao u Zvezdinoj omladinskoj školi se, po ko zna koji put, pokazao treneru Baraku Baharu i "povukao" domaćina ka, ispostavilo se na kraju, sigurnoj pobedi protiv Mladosti (3:1). 

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

Bio je to peti pogodak za popularnog "Bekama", koji je u prvom krugu takmičenja takođe tresao mrežu Lučanaca u zapadnom delu Srbije, kada su crveno-beli takođe bili ubedljivi (4:1). Tada je Mijatović dao prvenac, da bi potom "gurao" Zvezdu ka pobedama, kada se mučila u duelima protiv Radnika (3:1), Javora (3:2) i Železničara u Pančevu (2:1).

Zato i ne čudi što su mnogi evropski klubovi već bacili udicu na bisera crveno-belih. Interesovanje bratskog ruskog Zenita (zajednički sponzor Gasprom) odavno postoji, udicu je bacila i slavna Benfika, raspituje se i holandski Fejenord, dok i lovci na talente austrijskog šampiona Salcburga žele da dovedu Jovana u Mocartov grad.

Ostaje pitanje kako će Zvezda reagovati na sve ovo i da li će dozvoliti svom "dragulju" da već u debitantskoj sezoni kada je "eksplodirao" golovima, promeni sredinu ili će, pak, sa Mijatovićem i naredne sezone, ako odbrani titulu, krenuti u pohod na grupnu fazu Lige šampiona.

Prelazni rok je blizu...

BONUS VIDEO