SRBIJA IH JE OSTAVILA BEZ PLASMANA NA EURO! Crnogorci TRAŽE selektora! Glavni kandidati su bivši treneri VEČITIH!


IZVOR: Republika/D.O. - 10.12.2023 | 10:58


U opciji je nekoliko proverenih imena.

Foto: Starsport
SRBIJA IH JE OSTAVILA BEZ PLASMANA NA EURO! Crnogorci TRAŽE selektora! Glavni kandidati su bivši treneri VEČITIH!

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ostala je nedavno bez selektora, pošto je Miodrag Radulović posle neuspeha u kvalifikacijama za EURO 2024 odlučio da ne produži ugovor sa "hrabrim sokolovima".

Tako je klupa ostala upražnjena, pa prvi čovek crnogorskog fudbala Dejan Savićević uveliko traga za Radulovićevim naslednikom, a kako prenose "Vijesti", najozbiljniji kandidati su bivši treneri Crvene zvezde i Partizana - Miodrag Božović, odnosno, Slaviša Jokanović.

Kao velika želja legendarnog "Genija" pominje se trofejni stručnjak Jokanović kome je poslednji klub bio moskovski Dinamo, a proslavio se rezultatima u Fulamu i Votfordu koje je uvodio u Premijer ligu, dok je sa Makabijem iz Tel Aviva izborio plasman u Ligu šampiona.

Foto: Tanjug/AP

Slaviša Jokanović

Ipak, kamen spoticanja u dovođenju Jokanovića bila bi velika plata koju bi nekadašnji igrač i trener Partizana tražio FSCG.

U konkurenciji je i "Grof" Božović, nekadašnji šef struke Crvene zvezde, koji je trenirao brojne klubove. Nema angažman od 2021. kada je predvodio Arsenal iz Tule.

Foto: TV Arenasport/Printscreen

Miodrag Božović

Sledeća opcija je Gordan Petrić, bivši trener Partizana, a kao problem bi mogao da se javi manjak trenerskog iskustva.

Foto: Starsport

Gordan Petrić

Još jedno ime sa malo iskustva koje se pominje je Mirko Vučinić, proslavljeni napadač Rome i Juventusa. "Vijesti" još navode da su na spisku imena: Željko Petrović, Nebojša Jovanović, Milorad Peković…

Podsetimo, Crna Gora je ostala bez plasmana na EP, jer je u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta zauzela treće mesto iza Mađarske i Srbije, koje su se plasirale u Nemačku.

BONUS VIDEO