TORCIDA NAPRAVILA HAOS U ZAGREBU! Hrvatski navijači PROZIVALI Dinamo, pa pomenuli SRPSTVO!


IZVOR: Republika/D.O. - 09.12.2023 | 12:44


Za razliku od fudbalera Hajduka, navijači splitskog kluba imali su šta da kažu.

Foto: YouTube/Printscreen/ULTRAS ATMOSFER
TORCIDA NAPRAVILA HAOS U ZAGREBU! Hrvatski navijači PROZIVALI Dinamo, pa pomenuli SRPSTVO!

Fudbaleri Hajduka remizirali su u Kranjčićevoj protiv zagrebačke Lokomotive rezultatom 1:1 i napravili lošu uvertiru pred novi odlazak u hrvatsku prestonicu. Splićani, naime, narednog vikenda takođe gostuju u Zagrebu, ali Dinamu.

Uprkos rezultatskom kiksu svojih ljubimaca, navijači gostujućeg tima potrudili su se da pošalju jaku poruku šampionu, pred najveći derbi hrvatskog fudbala.

Na tribinama se pojavio transparent: „I gospoda priko puta navija za Hajduka. Grad je naš“...

Nije to bila jedina poruka najvatrenijih navijača splitskog tima. Posle utakmice pred njih su došli igrači i krenulo je skandiranje.

Foto: Profimedia/AFP

 

- Mrzim Dinamo, srpsko ime to! - orilo se iz grla Hajdukovih pristalica.

Jasna je to poruka najvećem rivalu pred veliki derbi koji će zaključiti jesenji dio sezone u HNL-u. Hajduk je trenutno sa 40 bodova, sledi Rijeka sa 32 i dve utakmice manje, a Dinamo ima tri utakmice manje i 30 bodova.

"Usijana" atmosfera s utakmice prenela se i na ulice. Policija je pri izlasku vodila navijače Hajduka prema njihovima autobusima i vozilima. U jednom trenutku došlo je do komešanja organa reda koji su potrčali u jednom pravcu, a nekoliko trenutaka kasnije deo navijača završio je na zemlji okružen pripadnicima policijskih snaga koje tvrde da su navijači nasrnuli na njih pa su morali da reaguju.

BONUS VIDEO