ČOVEČE, DA LI SI TI NORMALAN? Ovo je NAJBIZARNIJE dosuđeni PENAL u istoriji! Legendarni Hrvat u ŠOKU! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 07.12.2023 | 21:35


Sve se desilo na utakmici elitnog ranga Saudijske Arabije.

Foto: Printscreen/Twitter
ČOVEČE, DA LI SI TI NORMALAN? Ovo je NAJBIZARNIJE dosuđeni PENAL u istoriji! Legendarni Hrvat u ŠOKU! (VIDEO)

Na utakmici najkvalitetnije lige Saudijske Arabije, između Al Hazema i Al Fateha, dosuđen je najsmešniji penal otkako se lopta kotrlja na planeti!

Uprkos uloženim milionima u razvoj fudbala, saudijska Pro liga večeras je ličila na pravi amaterski rang, zbog jedanaesterca dosuđenog za domaći Al Hazem, koji je slavio rezultatom 2:0.

Domaći su u 14. minuti poveli golom Bruna Viane, a onda su udvostručili prednost samo devet minuta posle toga iz potpuno neobjašnjivog poteza. Gol je postignut nakon penala, ali kakvog?

Golman gostiju uhvatio je loptu u svom kaznenom prostoru, a onda mu je saigrač Fahad Al Harbi rekao "baci pet" i čestitao mu na odbrani. Međutim, tom prilikom dok je "bacio kosku", rukom je udario po lopti u naručju svog golmana.

Sudija je odmah pokazao na "belu tačku", a igrači Al Fateha hvatali su se za glavu zbog onog šta im se desilo, pa su usledili protesti. Međutim, arbitar je postupio ispravno i pokazao na 11 metara, pošto su usporeni snimci pokazali da je štoper gostiju zaista udario rukom po lopti dok je bila u naručju golmana.

Smešan snimak je brzo obišao svet, a sudija nije promenio odluku uprkos VAR intervenciji. Toze je uzeo loptu i pogodio za konačnih 2:0. Zanimljivo, trener gostiju je slavni hrvatski stručnjak Slaven Bilić, koji je ovom prilikom ostao u "šoku", pa se njegova reakcija oko (ne)spornog penala tek očekuje.

BONUS VIDEO