ZAVRŠENO PETO KOLO LIGE ŠAMPIONA! Arsenal razbio Lens, Real slavio protiv Napolija


IZVOR: Republika - 29.11.2023 | 19:14


Mečevi petog kola doneli su veliko uzbuđenje

Foto: Tanjug/AP
ZAVRŠENO PETO KOLO LIGE ŠAMPIONA! Arsenal razbio Lens, Real slavio protiv Napolija

Fudbaleri Arsenala savladali su Lens ubedljivim rezultatom od 6:0 u petom meču Lige šampiona. "Tobdžije" su bile ubedljive na domaćem terenu i već tokom prvog poluvremena su rešili meč.

Redom su pogađali Haverc, Gabrijel Žesus, Saka, Martineli i Odegard, a šesti gol je bio delo Žoržinja u 86. minutu, kada je postavio i konačnih 6:0.

 Arsenal je tako zadržao prvo mesto u Grupi B, s druge strane PSV je savladao Sevilju sa 3:2, a tragičar španskog kluba bio je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj. Gudelj u pokušaju da spreči gol bio poslednji koji je dirao loptu na gol-liniji, pa mu je tako upisan autogol. Onda je u nadoknadi Pepi pogodio i šokirao Sevilju. Marko Dmitrović tri puta je morao da vadi loptu iz mreže.

Zanimljivi rezultati bili su i u Grupi A, gde su Galatasaraj i Mančester remizirali sa 3:3, dok u duelu Bajerna i Kopenhagena nije bilo golova.

Dobar fudbal se mogao videti i u Grupi C, gde je Real Madrid savladao Napoli sa 4:2, dok su Braga i Union Berlin remizirali sa 1:1.
Napolitanci su dosta bolje otvorili meč i poveli su u osmom minutu preko Simeonea. Ipak, samo što su krenuli sa centra, Real je izjednačio preko Rodriga, igrao se 11. minut. Nešto kasnije, 22. minut meča, doneo je i preokret ekipe sa Santijago Bernabeua, pošto je Belingem postigao gol za 2:1.


Čim je krenulo drugo poluvreme, Angisa je izjednačio na 2:2. Ipak, Paz nije dozovlio da se tim rezultatom utakmica završi, te je postigao gol u 84. minutu za 3:2. Nije to bilo sve, Hoselu je uspeo da postigne i gol za 4:2. Ista situacija je bila i u grupi D, gde su Sosijedad i Salcburg odigrali bez golova, dok je na meču Benfike i Intera bilo 3:3.

 

TOK MEČEVA

Arsenal - Lens 6:0

Bajern Minhen - Kopenhagen 0:0

Benfika - Inter 3:3

Braga - Union Berlin 1:1

Real Madrid - Napoli 4:2

Sosijedad - Salcburg 0:0

Galatasaraj - Mančester junajted 3:3

Sevilja - PSV 2:3

 

 

BONUS VIDEO: