PROBLEM U NAJAVI! Stigla PONUDA na Marakanu! Stranac NAPUŠTA Zvezdu? Oglasio se i MENADŽER!


IZVOR: Republika - 16.11.2023 | 18:04


Sve ide ka tome da će reprezentativac ove zime promeniti destinaciju.

Foto: Starsport
PROBLEM U NAJAVI! Stigla PONUDA na Marakanu! Stranac NAPUŠTA Zvezdu? Oglasio se i MENADŽER!

Najavljivan je Kings Kangva tokom prethodne sezone kao veliko pojačanje na Marakani. Reprezentativac Zambije je blistao na početku svog mandata, međutim, kako je vreme odmicalo, vezista je iznenada pao u drugi plan.

Pokušao je novi trener Barak Bahar da mu ukaže priliku, međutim, Kangva nije iskoristio poverenje Izraelca i nije se izborio za mesto prvotimca. 

Bio je Kangva u ozbiljnim planovima Baraka Bahara. Počeo je šest od sedam mečeva u Superligi Srbije, da bi posle poraza od Čukaričkog platio ceh. Statistika kaže da je od te pobede "brđana" protiv srpskog šampiona Kangva u drugom planu, dok je od tada upisao mizrenih 150 minuta na terenu u sva tri takmičenja.

Foto: Starsport

 

Podsetimo, Zambijac je tokom leta bio blizu odlaska s Marakane, zvali su ga premijerligaši iz Rusije, ali nije želeo tamo da se vraća. Još uvek Kings čeka ponudu iz inostranstva, međutim, kako tvrdi njegov agent Nir Karina, ona je stigla. I to iz Italije.

- Zambija ima veliki broj talenata i nadam se da će sledeći igrač iz Zambije u Italiji biti Kings Kangva iz Crvene zvezde. Već smo u pregovorima sa nekoliko italijanskih klubova - rekao je Karin za "Sport Italija". 

Crvena zvezda je, inače, tokom leta odbila ponude Notingem Foresta, Fiorentine, Seltika, Lila i Monpeljea za ovog fudbalera.

Inače, Kings Kangva je u dosadašnjem periodu odigrao 56 utakmica za srpskog šampiona, 12 puta bio strelac i upisao 10 dodavanja.

BONUS VIDEO