AKO SRBIJA ODE NA EURO! Evo sa kojom će LOPTOM igrati svoje mečeve! UEFA joj je dala OVO ime!


IZVOR: Republika - 15.11.2023 | 18:07


Pred "orlovima" je ispunjenje sna čekano gotovo četvrt veka.

Foto: Twiiter.com/Euro 2024
AKO SRBIJA ODE NA EURO! Evo sa kojom će LOPTOM igrati svoje mečeve! UEFA joj je dala OVO ime!

Fudbalska reprezentacija Srbije ima priliku da u nedelju protiv Bugarske na stadionu Dubočice u Leskovcu, ukoliko ostane neporažena, izbori plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Nemačkoj.

Gotovo četvrt veka ili preciznije 24 godine, od Šampionata Evrope 2000. naša država nije bila na završnom takmičenju, a sada je nikad bliža tom cilju.

U međuvremenu, čelnici UEFA predstavili su loptu s kojom će se igrati na Evropskom prvenstvu u fudbalu narednog leta i zvaće se “Fussballliebe” ili prevedeno na maternji “ljubav prema fudbalu”, a ona je danas i zvanično predstavljena.

 

 

UEFA i Adidas, koji je proizveo loptu predstavljanje su izveli ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu, gdje će se 14. jula 2024. odigrati veliko finale.

Evropska kuća fudbala će prvi put na evropskim prvenstvima, u saradnji s ovim gigantom, koristiti “Connected Ball Technology”, koji će pružiti uvid u svaki element kretanja lopte i koji doprinosi UEFA prcocesu donošenja odluka uz pomoć VAR tehnologijie.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo 2024. počinje 14. juna, a titulu brani reprezentacija Italije koja je pre tri godine savladala Englesku posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 3:2 (1:1, 0:1) i osvojila drugi pehar u istoriji, još od 1968.

BONUS VIDEO