FSS suspendovao Iliju Stolicu: S PONOSOM PRIHVATAM KAZNU, nastavljam borbu za poštenije takmičenje!


IZVOR: Republika - 09.03.2018 | 11:31


Nije dugo trebalo disciplinskoj komisiji FSS da izrekne kaznu treneru Vojvodine Iliji Stolici zbog komentarisanja sudijskih odluka nakon poraza njegove ekipe od Crvene zvezde u poslednjem prvenstvenom meču.

Foto: Starsport

Stolica je bez rezerve izneo sve što misli

Stolica neće biti u prilici da sa klupe predvodi ekipu protiv Mladosti u Lučanima, a on sam je istakao da je ponosan što je dobio kaznu FSS-a i da njegov optimizam niko ne može da poljulja.

- Obaveštenje o kazni je stiglo u klub, što znači da neću imati pravo da sedim na klupi na utakmici u Lučanima, iako kao klub imamo pravo žalbe. Kaznu ne bih komentarisao u bilo kom smislu, ali mogu da kažem samo to da i dalje stojim iza svake svoje reči. Kazne su sastavni deo ovog posla i ja svaku kaznu, baš kao i nagradu, prihvatam ponosno, jer smatram da postupam ispravno i u skladu sa kodeksom na koji me obavezuje moja profesija - poručio je Stolica.

Penal koji je sudija Jovan Šegrt dosudio za Crvenu zvezdu podigao je mnogo prašina stručne javnosti, a Stolica je nakon toga izjavio da je tom odlukom sudije osramoćena Vojvodina, on kao trener i njegovi fudbaleri.

- Penal je došao samo kao šlag na tortu, odnosno nešto što se desilo u sklopu mnogih stvari koje ne smeju da se komentarišu. No, meni je suština igra, a po izveštaju koji sam dobio, posed lopte na tom meču je bio 69 posto u korist Vojvodine i 31 posto u korist Crvene zvezde, pri čemu smo imali mnogo više šansi i udaraca na gol. To je ono čemu treba da stremimo i mislim da je ekipa pokazala da igrom može da parira i Crvenoj zvezdi i Partizanu, što je najvažnije za nas. Klub je objavio svoj zvaničan stav i borbu sa takvim stvarima moramo da podignemo na viši nivo, a što se tiče nas sportista, iako sam kratko u Novom Sadu, presrećan sam što sam posle tog meča dobio mnogo pohvala od ljudi za ono što smo prikazali. Naravno, fudbal se igra za bodove i toga sam potpuno svestan, ali znamo svi da kvalitetna igra, dobar odnos i ispravan stav u ovom trenutku nisu dovoljni za dobar rezultat. Postoji nešto što ne možemo da promenimo, iako ćemo se svi, pa tako i ja, svim silama truditi da to učinimo. Nadam se da će to činiti i mediji, odnosno svi učesnici ovog spektakla koji se zove fudbal. Uzimajući u obzir igru koju smo pružili, i dalje verujem da možemo da dođemo do svog cilja, ali samo uz punu podršku svih struktura kluba - istakao je Stolica.

Stolica se nešto kraće bavio i narednom utakmicom u Lučanima.

- Naredni meč je jako važan za nas i meni je važnije to što se u tim vraća Antić, kao i to što Avramovskog već možemo da priključujemo takmičarskoj ekipi. U senci svega što se dešavalo, promaklo nam je i to da je naše dete Milan Lazarević debitovao na superligaškoj sceni i to protiv najkvalitetnijeg mogućeg rivala u našoj ligi, što je fantastična stvar, posebno zato što smatram da je odigrao jako dobru utakmicu i to je nešto zbog čega sam presrećan. Bez obzira na to što neću biti na klupi, mi imamo kvalitetan stručni štab i siguran sam da će ekipa biti spremna.