DELIJE "ISTRESLI IZ GAĆA": Surova kontrola na ulazu u Nemačku


IZVOR: Republika - 24.10.2023 | 12:31


Navijači Crvene zvezde koji su pošli na utakmicu protiv Lajpciga morali da prođu rigorozne provere na granici.

Foto: V. Zogović
DELIJE "ISTRESLI IZ GAĆA": Surova kontrola na ulazu u Nemačku

Fudbaleri Crvene zvezde gostovanje sutra (21.00) Lajpcigu u trećem kolu G grupe Lige šampiona, a za očekivati je da će izabranici Baraka Bahara na stadionu imati podršku i određenog broja svojih navijača. Međutim, sve delije koje su se uputile ka Nemačkoj, ili planiraju to da urade, moraju biti spremne na rigorozne kontrole na granici!

Foto: V. Zogović

 

Iako je u sastavu Šengena, Nemačka je proteklih dana uvela kontrolu svojih granica, kao i pojedine druge zemlje Evropske unije zbog straha od spoljašnjih pretnji od migranata ali i terorista zbog rata u Izraealu. Upravo ta kontrola zadesila je i navijači Zvezde koji su na granici bili kad i izveštač Republike, koja će ekskluzivno izveštavati iz Lajpciga.

Foto: V. Zogović

 

Naime, kako smo se uverili, pripadnici granične policije Nemačke su izvlačili sa strane automobile sa srpskim registarskim oznakama u kojima je bilo više momaka jer im je bilo jasno da se radi o delijama koje su krenule na utakmicu. Svim putnicima je naloženo da izađu iz vozila gde su pretrešeni, a onda je dataljno kontrolisan i sam automobil. Tako su sve stvari vađene napolje, torbe su otvaranje, a onda i pretraživana unutrašnost vozila kako bi utvrdili da li u njima ima nešto skriveno.

Foto: V. Zogović

 

Takođe, kontrolu, doduše ne tako rigoroznu, prošli su i svi novinari. Policajac je ulazio u autobus, pregledao pasoše, a zanimljivo i svi putnici u autobusu su fotografisani, verovatno kako bi imali materijal za identifikaciju ako neko od njih izazove incident.

BONUS VIDEO