Benfika šalje Svilara na kaljenje!


IZVOR: Republika - 02.03.2018 | 15:32


Mladi srpski golman Mile Svilar, ipak će morati da provede određeno vreme na pozajmici, smatra stručni štab Benfike.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Svilar ide da stiče iskustvo van Benfike

Niko ne spori da je Svilar veliki talenat i budućnost kluba sa "La Luša", ali da mu je potrebno usavršavanje, pošto je jasno da šansu u prvom timu "Orlova" nije iskoristio na najbolji način.

Svilar je bio solidan među stativama gola Benfike, ali je vidljivo da mu fali rutine i sigurnosti, pa je procenjeno da mu je potrebna neka vrsta usavršavanja u klubu gde neće biti pod toliko velikim pritiskom.

Prva opcija je selidba u Benfiku B, druga - najrealnija - da brani u nekom od klubova Primeire i kroz jako takmičenje spremi se za povratak u Benfiku s kojom ima ugovor do 2022, a postoji i opcija selidbe u inostranstvo.

Benfika je prošlog leta dovela Svilara iz Anderlehta za 4.500.000 evra, ali kako trener Rui Vitorija trenutno na raspolaganju ima Bruna Varelu, Paula Lopeza i mladog Fabija Duareta, dovela je iz Panatinaikosa Odizeasa Vlačodimosa. Planira i angažman Lukasa Hradecskog iz Ajtrahta (u junu mu ističe ugovor, želi ga i Borusija iz Dortmunda) u takvoj konkurenciji za Mileta teško da ima mesta.

Još uvek nije poznato da li će se Svilar naći na spisku putnika srpske reprezentacije za Mundijal u Rusiji, pošto je jasno da je Vladimir Stojković i dalje broj 1, Predrag Rajković blista na golu Makabija, dok se Dmitrović iz Eibara i Jovanović iz Arhusa takođe sve više nameću selektoru Krstajiću.