OGLASIO SE VELIKI ŽUTI! Zvezda ili Dinamo? Prosinečki OTKRIO ko je lider regiona! Evo zašto NE PAMTI Terzića kao igrača!


IZVOR: Republika - 14.09.2023 | 12:35


Legendarni as crveno-belih prisetio se svog boravka u Crvenoj zvezdi.

Foto: Starsport
OGLASIO SE VELIKI ŽUTI! Zvezda ili Dinamo? Prosinečki OTKRIO ko je lider regiona! Evo zašto NE PAMTI Terzića kao igrača!

Ostalo je još pet dana do premijerne utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona i utakmice protiv Mančester sitija u grupnoj fazi, koju će direktno igrati prvi put u klupskoj istoriji.

Tim povodom legendarni fudbale srpskog prvaka i član najslavnije generacije koja je 1991. godine pokorila Evropu, Robert Prosinečki komentarisao je mogućnosti Baharovog tima u najelitnijem rangu.

Veliki žuti se najpre dotaka teme da zbog šestogodoišnje dominacije u Superligi, Zvezda ide putem Dinama, a Partizan splitskog Hajduka. 

- Ne znam kojim putem ide Zvezda, a kojim Partizan, ali stvarno Zvezda dominira u poslednje vreme. Svih šest titula zaredom je osvojila ubedljivo, s velikom bodovnom razlikom. Hajduk se sada ove godine približio Dinamu, imao je dobar prelazni rok, ali Dinamo je taj koji u Hrvatskoj dominira svih ovih godina. U Splitu se baš živi za Hajduk, to je neverovatno. Ali ne treba praviti poređenja. S obzirom na to kakvav tim ima, Zvezda bi trebalo da nastavi dominaciju u Srbiji, a bitna je i atmosfera koja takođe donosi rezultate. Vidim da Zvezda ima i jedno I drugo - rekao je Prosinečki za "Sportal".

Foto: Starsport

 

Na pitanje ko je lider u regionu, Beograđani ili Zagrepčani, imao je jasan odgovor:

- Ne bih ja tako gledao, u našem regionu će svako hvaliti svoje. Teško je porediti, ipak je sve to drugačije. Dinamo već decenijama dominira, stalno je u Evropi - da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, tu je. Zvezda je isto to poslednjih šest godina, kao I ono ranije naravno, ali je nezgodno sada reći ko je trenutno bolji. Dinamo svake godine ostvaruje i velike transfere, od Luke Modrića, pa nadalje u kontinuitetu prodaje igrače za više miliona. To Zvezdi još fali, ali kažem, s obzirom na to kako se radi, kako se planira, Zvezda je na dobrom putu. Posle dobrih kupovina, kao sada, mora doći i do dobrih prodaja.

Tokom njegovog boravka na klupi crveno-belih, u rukovodstvu Zvezde još nije bio tvorac njenih uspeha Zvezdan Terzić. Finansijska situacija je bila daleko od dobre, što priznaje i Robi:

- Pa dobro, svako vreme nosi svoje. U moje vreme je stvarno bilo teško, bilo je daleko manje novca, samim tim je i tim bio daleko skromniji.

Foto: Tanjug/AP

 

Otkrio je potom da se ne seća generalnog direktora crveno-belih kao igrača, koji je tada bio u OFK Beogradu i igrali su mečeve jedan protiv drugog.

- Više ga, ipak, znam sada kao direktora i funkcionera, onda ga se ne sećam. Nek se ne ljuti, ali ne sećam ga se kao fudbalera - nasmejao se Prosinečki.

Preskočio je zbog obaveza 60. rođendan Marakane, ali ne isključuje novi dolazak na stadion gde je dostigao vrhunac karijere.

- Ja nemam nikakav problem da dođem, naprotiv. Možda bih mogao doći na utakmicu, al treba da se poklopi moje slobodno vreme i utakmica Zvezde. Videćemo.

Na kraju je priznao kakve su šanse da ga delije nekada ponovo vide na klupi svog voljenog kluba:

- Život je čudan, život piše romane. Nikad ne reci nikad. Ne znaš šta ti se može desiti u životu, ali dobro, trenutno je to teško - istakao je Robert Prosinečki za "Sportal".

BONUS VIDEO