SINIŠA MI NEDOSTAJE, BIO MI JE DRUGI OTAC: Čuveni golman nije zaboravio Mihajlovića


IZVOR: Republika - 29.08.2023 | 15:12


Čuli smo se malo pre nego što je preminuo. Naši pozivi bili su lepi, zauvek će ostati, prisetio se Italijan.

Foto: Tanjug/AP
SINIŠA MI NEDOSTAJE, BIO MI JE DRUGI OTAC: Čuveni golman nije zaboravio Mihajlovića

Đanluiđi Donaruma pati. Golman PSŽ i reprezentacije Italije nije srećan, ali ne zbog toga što se raspada megalomanski projekat Francuza i što kada do sada nisu osvojili Ligu šampiona verovatno neće nikada, već zbog rastanka sa svojim trenerskim idolima koji su ga stvorili.

Foto: Tanjug/AP

Đanluiđi Donaruma

Jedan je Siniša Mihajlović, trener koji je Donarumi dao šansu u Milanu i Seriji A kada je imao samo 16 godina, a koji nas je zimus prerano napustio u 54. godini pošto je izgubio utakmicu protiv opake bolesti leukemije. Drugi je Roberto Manćini koji je napustio klubu "azura" i otišao za milionima i preuzeo selekciju Saudijske Arabije.

- Mihajlović mi mnogo nedostaje. Čuli smo se nešto malo pre nego što je preminuo. Smejali smo se, meni je Siniša bio drugi otac, u fudbalskom smislu i ljudski mi je dao toliko toga. Učinio sam najmanje što sam mogao, mnogo mi nedostaje. Naši pozivi bili su lepi, to su stvari koje će zauvek ostati, mnogo mi nedostaje - rekao je Donaruma.

Foto: www.profimedia.rs

Siniša Mihajlović i Đanluiđi Donaruma u Milanu

Kada je u pitanju Manćini, sa kojim Miha sarađivao u Interu, golman "svetaca" mu je poželeo sve najbolje u Saudijskoj Arabiji. On, međutim, ne razume u potpunosti njegovu odluku da se rukovodi isključivo novcem.

Foto: Tanjug/AP

Napustio Italiju zbog arapskih miliona - Roberto Manćini

- O Manćiniju mogu da kažem da je dao mnogo, dobro smo se osećali i igrali smo dobro. Boravak u reprezentaciji je bio zaista dobar, bili smo dobri zajedno, uz spektakularne stvari. Mogu samo da mu zahvalim na onome što je meni pružio i Italiji - kazao je golman.

BONUS VIDEO