KEJN NASTAVIO TEROR! Bajern rutinski do bodova, ali je POTPISAO kapitulaciju! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 27.08.2023 | 19:31


Fudbaleri Bajerna pobedili su Augzburg rezultatom 3:1 (2:0) u drugom kolu Bundeslige na Alijanc areni.

Foto: Tanjug/AP
KEJN NASTAVIO TEROR! Bajern rutinski do bodova, ali je POTPISAO kapitulaciju! (VIDEO)

Pošto se upisao protiv Verdera na bundesligaškog premijeri, pojačanje iz Totenhema Hari Kejn nastavio je nemilice da trese mreže u dresu nemačkog šampiona.

Obeležio je bivši kapiten "pevaca" i današnji meč na Alijanc areni, jer je bio dvostruki strelac u pobedi nad nejakim Augzburgom.

Kapiten engleske reprezentacije bio je precizan u 40. minutu s "bele tačke", a potom i 69, ali je pitanje kako bi utakmica tekla da prednost desetostrukom uzastopnom šampionu vođstvo autogolom nije doneo Feliks Udukai.

Nespretnom reacijom u 32. minutu zatresao je sopstvenu mrežu i izazvao oduševljenje na tribinama među navijača Bajerna. Samo osam minuta kasnije, prednost je udvostručio Kejn sigurnom realizacijom najtrože kazne, jer je prethodno Niklas Dorš rukom igrao u šesnaestercu. Odlukom VAR-a, domaćin je dobio penal, a visoki napadač nije propustio priliku da postigne drugi gol u prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP

 

Do svog drugog pogotka u ovom meču, a trećeg za Bajern, Hari Kejn je stigao u 69. minutu, kada je odreagovao na centaršut Alfonsa Dejvisa i iz blizine ispratio majstoriju kanadskog reprezentativca, samo poturivši nogu za ubedljivih 3:0.

U 86. minutu kapitulirala je odbrana Bajerna prvi put ove sezone, kada je Demirović proigrao Beljoa kao na tacni ispred golmana Ulriha, fudbaler Augzburga je rutinski odreagovao i iz blizine smestio loptu u mrežu za konačnih - 3:1.

Bavarci su posle dva kola zadržili maksimalan učinak sa šest bodova i dele prvo mesto s Union Berlinom, Bajer Leverkuzenom, Volfzburgom i Frajburgom.

U drugom meču dana, koji je odigran pre ovog, Majnc i Ajntraht su remizirali 1:1. Vođstvi domaćima doneo je Li Je-Sung u 25. minutu, dok je bod timu iz Frankfurta doneo Egipćanin Omar Marmuš u 90+1. minutu.

Ajntrahtu je ovo bio četvrti bod, dok je Majnc osvojio prvi poen u prvenstvu Bundeslige.

BONUS VIDEO