GOTOVO JE, SRBIN JE NOVI "PLAVAC": Petrović sa Čelsijem potpisao ugovor na SEDAM GODINA


IZVOR: Republika - 26.08.2023 | 22:25


Jedva čekam da zaigram za jednu od najboljih ekipa na svetu, kaže srpski golman.

Foto: prinskirin/tviter
GOTOVO JE, SRBIN JE NOVI "PLAVAC": Petrović sa Čelsijem potpisao ugovor na SEDAM GODINA

Srpski čuvar mreže Đorđe Petrović (23) i zvanično je promovisan kao novo pojačanje londonskog velikana Čelsija. Golman iz Kostolca stigao je na "Stamford Bridž" iz američkog MLS-ligaša Nju Ingland Revolušna za 16 miliona evra.

Deo novca od transfera, tačnije oko tri miliona evra, pripašće njegovom bivšem klubu Čukaričkom na ime procentata i FIFA solidarnosti.

Srbin je potpisao sedmogodišnji ugovor sa bivšim prvakom Evrope u kojem postoji klauzula po kojoj bi saradnja mogla da se produži na još godinu.

- Sreo sam se sa stručnim štabom u hotelu pre utakmice protiv Lutona. Rekli su mi sve što sam želeo da čujem, kao i da ću imati priliku da napredujem - rekao je Đorđe Petrović i potom dodao:

 

 

- Ovo je veliki korak za mene i oduvek mi je bio san da zaigram za jednu od najvećih ekipa na svetu. Danas sam taj cilj ispunio. Igranje u Premijer ligi je nešto čemu se veoma radujem. Jedva čekam da upoznam sve i zaigram na Stamford Bridžu.

Petrović je karijeru počeo u matičnom Rudaru iz Kostolca, zatim je nastupao za Presing iz Požarevca, da bi 2014. godine stigao među "brđane". Za Čukarički je upisao 86 nastupa, igrao je još i na pozajmici u IMT s Novog Beograda, pre nego što se pre godinu i po preselio u Sjedinjene Američke Države gde se nametnuo i izrastao u jednog od najboljih golmana u tamošnjem šampionatu.

BONUS VIDEO