PANIKA NA NEBU! Avion sa fudbalerima Dinama iz Zagreba NESTAO SA RADARA na sat vremena!


IZVOR: Republika - 01.08.2023 | 09:37


Situacija je ubrzo objašnjena.

Foto: Tanjug/AP
PANIKA NA NEBU! Avion sa fudbalerima Dinama iz Zagreba NESTAO SA RADARA na sat vremena!

Fudbaleri Dinama iz Zagreba preko Srbije i Bugarske uputili su se u Astanu gde u sredu od 16 časova igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kazahstanskog predstavnika.

Prvi susret u Hrvatskoj završen je 4:0 u korist "modrih", te je revanš vrlo verovatno samo puka formalnost.

Ipak, drame je bilo i to na nebu! Avion u kom su se nalazili fudbaleri i stručni štab Dinama sa zagrebačkog aerodroma poleteo je u ponedeljak u 12.58 i njegov let prema Kazahstanu je mogao da se prati.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinama iz Zagreba

 

Panika je nastala kada je on nestao sa radara! Drama je trajala čitavih sat vremena, a sve se desilo negde iznad Crnog mora.

Situacija je ubrzo dobila objašnjenje - razloga za paniku nije bilo jer je ovo čest slučaj od kada je krenuo rusko-ukrajinski sukob. Kako su saopštili iz zagrebačkog aerodroma radari su se isključili jer je avion ušao u vazdušni prostor Ukrajine.

Verovatno su isključili radar zbog osetljivosti zone kojom lete prema Astani, nema brige, verovatno će taj radar upaliti kasnije - poručili su mirno iz zagrebačke vazdušne luke za "24sata".

Na kraju je tako i bilo pošto su se posle više od sat vremena ponovo pojavili na radaru u Gruziji da bi na kraju posle pet i po sati leta stigli na konačno odredište u Astanu.

BONUS VIDEO