RUGANJE ZDRAVOM RAZUMU! Zašto je Vojvodina igrala sa drugom postavom na Marakani? Sulud potez Novosađana na startu prvenstva!


IZVOR: Nikola Kovinić - 31.07.2023 | 19:53


Beogradski crveno-beli "petardom" započeli put ka odbrani titule, a postavlja se pitanje zbog čega je "stara dama" desetkovana izašla na megdan šampionu.

Foto: Starsport
RUGANJE ZDRAVOM RAZUMU! Zašto je Vojvodina igrala sa drugom postavom na Marakani? Sulud potez Novosađana na startu prvenstva!

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Vojvodinu rezultatom 5:0 u 1. kolu domaćeg šampionata, a fudbalska Srbija ostala je začuđena odlukom trenera "lala" Radoslava Bataka da na teren Marakane izvede praktiično drugi tim.

Budući da je reč o prvoj utakmici Mozzart Bet Superlige Srbije, postavlja se logično pitanje - od čega su igrači Voše umorni krajem jula meseca? Novosađani su u četvrtak gostovali APOEL-u na Kipru i doživeli su poraz od 2:1, kroz tri dana ih očekuje revanš, ali deluje neverovatno da profesionalni fudbaleri nisu u stanju da odigraju tri utakmice u nedelju dana na samom početku sezone.

Foto: Starsport

Pozdrav Bataka i Bahara

Sa ovim je saglasan i legendarni as Sautemptona Ivan Golac, koji je potez "stare dame" okarakterisao kao "ruganje zdravom razumu".

- Vojvodina je od premijere napravila cirkus, a poznato je da su tu glavni akteri klovnovi. Ako protiv Zvezde, pa i na bilo kojoj zvaničnoj utakmici, izvedeš drugu postavu, to nema nikakve logike. Rekao bih da je reč o ruganju zdravom razumu. Kako će ti mladi igrači nastaviti karijeru posle ovakve katastrofe, šta su oni krivi? Ko vodi računa o njima? - upitao je Golac, a onda je dodao u jednom dahu:

Foto: Starsport

Voša napravila cirkus na Marakani - Ivan Golac

- Ovako nešto šteti ugledu lige, ali i kluba sa tradicijom kakvu ima Vojvodina. Radi se o dvostrukom šampionu "bivše Juge", fudbal se igra zbog derbija, a u nedelju uveče smo uskraćeni za jedan - podvukao je Golac, uz pitanje ko će snositi odgovornost ako srpski predstavnik ne prođe ni Kiprane i bude eliminisan iz kvalifikacija za Ligu konferencija.

Revanš meč Vojvodina - APOEL zakazan je za četvrtak od 20 časova na stadionu "Karađorđe".

Startna postava Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić" izgledala je ovako: Carević, Bjeković, Crnomarković, Jeličić, Bukinac, Busnić, Miletić, Nikolić, Milosavljević, Ivanović, Vukić 

BONUS VIDEO