PREOKRET: Marakana "GORI", Zvezda dobija STRAŠNOG NAPADAČA za Ligu šampiona!


IZVOR: Republika - 04.07.2023 | 12:44


Na kraju će završiti u Beogradu.

Foto: FK Crvena zvezda
PREOKRET: Marakana "GORI", Zvezda dobija STRAŠNOG NAPADAČA za Ligu šampiona!

Posle niza peripetija Emanuel Late Lat će, sva je prilika, završiti na Marakani.

Prema našim saznanjima koja su potvrđena od strane kluba, napadač Atalante u Crvenu zvezdu stiže za sumu koja se kreće između 2.000.000 i 3.500.000 evra, te će biti udarna igla samog špica napada za predstojeću Ligu šampiona.

Ova suma će timu iz Bergama biti isplaćena kroz ukupno tri godine, a Late Lat će sa Zvezdom potpisati ugovor do 2027.

U pitanju je fudbaler iz Obale Slonovače zbog kog su crveno-beli vodili niz teških pregovora. Atalanta je tražila 5.000.000 i tu je zapelo, ali su čelnici tima sa Marakane uspeli da spuste cifru, te će igrač koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Sent Galenu predvoditi crveno-bele u Ligi šampiona.

Emanuel Late Lat je u Bergamo stigao sa svega osam godina sa majkom, kako bi se pridružio ocu koji je već živeo u Kremoni i odmah je počeo da trenira u mlađim kategorijama Atalante. Za seniorski tim je debitovao 13. avgusta 2016. godine protiv Kremoneza u Kupu Italije, a prvi gol je postigao u istom takmičenju januara 2017. godine protiv Juventusa.

Ipak, nije uspevao da se izbori za minute, pa je često išao na pozajmice i tako je imao priliku da igra za Pistojeze, Karareze, Imoleze, Pjaneze, Pro Patriju, SPAL i Sent Galen gde je prošle sezone postigao 16 golova na 34 utakmice u svim takmičenjima, od čega 14 u švajcarskom prvenstvu.

BONUS VIDEO