VIDA, RUŽAN SI! Hrvat izvređan u prenosu, sad još mora i kaznu da plati


IZVOR: Republika - 27.06.2023 | 10:50


Holandski komentator izvređao Hrvata used prenosa meča Lige šampiona, ali će Vida, umesto da dobije odštetu od 5.000 evra, morati da plati sudske troškove jer je izgubio spor.

Foto: Tanjug/AP
VIDA, RUŽAN SI! Hrvat izvređan u prenosu, sad još mora i kaznu da plati

Domagoj Vida je brutalno izvređan u prenosu fudbalske utakmice od strane komentatora, a sada će reprezentativac Hrvatske još morati i da plati zbog toga što je pokušao da zaštiti svoju ličnost. Naime, pre početka fudbalske utakmice između njegovog Bešiktaša i Ajaksa 2021.u grupnoj fazi Lige šampiona holandski komentator Sird de Vos je napravio neumesnu šalu na račun Vidinog izgleda kada su ga kamere pokazale u krupnom planu jer je kao kapiten razmenio zastavice sa našim Dušanom Tadićem.

Foto: Tanjug/AP

 

Zbog tih uvreda Domagoj je podneo tužbu i tražio simboličnu odštetu od 5.000 evra. Međutim, ne da ih neće dobiti, već će morati da plati celokupne sudske i advokatske troškove od 3.853 evra jer jer sudija presudio u korist komentatora.

- Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra -  komentarisao je u prenosu De Vos.

Zbog ovih reči usledila je tužba, a Holanđanin se na sudu branio da je to bila sloboda izražavanja i da nije želeo da uvredi fudbalera. Sud je to prihvatio i presudio u njegovu korist uz obrazloženje da je sporne reči izgovorio u nameri da budu smešne.

- Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao s namerom da bude smešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna, ali ipak je samo šala - navodi se u presudi.

BONUS VIDEO