IMA NOVI KLUB! Bivši igrač Zvezde debituje protiv superligaša!


IZVOR: Republika - 25.06.2023 | 14:06


Nekadašnji napadač crveno-belih Tomane nastavlja karijeru na Kipru.

Foto: Starsport
IMA NOVI KLUB! Bivši igrač Zvezde debituje protiv superligaša!

Kiparski vicešampion APOEL iz Nikozije odlučio je da se pojača bivšim fudbalerom Crvene zvezde Antoniom Mendešom Tomaneom.

Portugalac je na Marakani ostao kratko, ali ne u lepom sećanju delijama, pošto je promašio penal u Pireju protiv Olimpijakosa, koji je skupo koštao srpskog prvaka. Osim toga, nije ispunio ni delić očekivanja, pa se smatra za jednog od većih promašaja u prethodnim sezonama.

Tomane se posle Beograda otisnuo u turskog drugoligaša Samsun, tamo je igrao tri godine, a onda je otišao na Kipar kod ekipe koju je do skora predvodio nekadašnji trener Zvezde Vladan Milojević.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by APOEL FC (@apoelfcofficial)

 

Posebno je interesantno da će Portugalac u novom klubu debitovati protiv novosadske Vojvodine u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Bivši fudbaler Tondele, Aruke, Viktorije Gimaraeš, koji je još igrao u Nemačkoj za Duizburg i grčki Panetolikos, obavezao se na jednogodišnju vernost APOEL-u, uz moguće produženje saradnje na još godinu dana.

– Tomane se očekuje na Kipru u narednih 48 sati kako bi prošao medicinske preglede i počeo da trenira. Želimo mu dobro zdravlje i da slavimo titule i evropske uspehe – piše u saopštenju kiparskog viceprvaka.

BONUS VIDEO