ŠOKANTNE TVRDNJE LEGENDE JUNAJTEDA! Stalno smo MLATILI Ronalda! Plakao je...


IZVOR: Republika - 19.04.2023 | 08:05


Legendarni defanzivac Mančestera Rio Ferdinand otkrio je nepoznate detalje iz svlačionice Junajteda.

Foto: Tanjug/AP
ŠOKANTNE TVRDNJE LEGENDE JUNAJTEDA! Stalno smo MLATILI Ronalda! Plakao je...

Imao je velikih problema na početku svoje blistave karijere Kristijano Ronaldo, kada je još kao tinejdžer stigao iz lisabonskog Sportinga u Mančester junajted.

Morao je Portugalac da prođe trnovit put do samog vrha svetskog fudbala, na kome se i danas održava, uprkos činjenici da igra u Saudijskoj Arabiji.

Na Old Trafordu, koji je tada "pucao" od najvećih asova, morao je da "sluša" starije i dobija "packe". I pored toga, Ronaldo je do danas ostao sa svima u sjajnim odnosima, ali njegov početak je bio daleko od idiličnog.

Nekadašnji štoper Junajteda Rio Ferdinand, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji kluba sa "Teatra snova" govorio je o načinu na koji su saigrači maltretirali Ronalda. Njih dvojica su šest godina delili istu svlačionicu.

 

 

Tokom gostovanja u australijskoj radio emisiji "Kajl i Džeki O", Rio je otkrio šta se sve dešavalo iza "zatvorenih vrata".

- Puno smo ga mlatili i stvarali mu probleme. I Kvinton Forčun i ja. Kristijano je tada bio mnogo mlađi od nas. Možda se to graničilo sa maltretiranjem, ali smo samo pokušavali da ga izgradimo. Da mu izgradimo otpornost - rekao je Ferdinand.

Sa samo 18 godina portugalski as je potpisao za Mančester junajted, u koji je stigao leta 2003. iz lisabonskog Sportinga.

- Igrali smo svaki drugi dan pre treninga kao deo zagrevanja. Lomio sam ga sa svih strana. Da je to tada prenosila televizija, oborilo bi sve rekorde. Plakao je i sve, ali bio je vrlo takmičarski raspoložen - otkrio je Rio Ferdinand.

BONUS VIDEO