ISTORIJA JE MOGLA BITI DRUGAČIJA! Arsenal ODBIO da dovede Vidića: Srbin sve OTKRIO, razlog je NEVEROVATAN!


IZVOR: Žarko Sokić - 15.04.2023 | 12:12


Prosto je nestvarno da neko može da donese ovako lošu procenu.

Foto: www.profimedia.rs
ISTORIJA JE MOGLA BITI DRUGAČIJA! Arsenal ODBIO da dovede Vidića: Srbin sve OTKRIO, razlog je NEVEROVATAN!

Nemanja Vidić jedan je od najboljih defanzivaca u istoriji Mančester junajteda, Premijer lige i reprezentacije Srbije. Ipak, na samom početku karijere on je mogao da krene malo drugačijim putem.

Vidić ka pisanju istorije krenuo sa Marakane, u dresu Crvene zvezde, a upravo kao golobradi dečak bio je blizu Arsenala! Nekadašnji predsednik Crvene zvezde, Dobrivoje Tanasijević, u vaskršnjem intervjuu za naš portal otkrio je ovu, malo poznatu anegdotu:

- Arsenal me je pitao za Vidića kad je Venger bio tamo. Tražili su mi centarhalfa, ja sam im predložio Nemanju Vidića. Oni su došli da ga gledaju, a njihovi skauti odbili su da ga dovedu, rekli su da ne može da igra u Engleskoj - rekao je Dan Tana, pa u dahu nastavio:

- Vidić je otišao u Rusiju, u Spatak, zatim u Mančester junajted i napravio je čudo tamo. Ovi iz Arsenala su me pitali, ima li još neki centarhalf? Odgovorio sam im, pitajte me, ali za sledećih 100 godina.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Dobrivoje Tanasijević

 

Nemanja Vidić je u dresu Mančester junajteda odigrao 300 utakmica, postigao je 21 pogodak i osvojio pet Premijer liga, tri Liga kupa, sedam Superkupova, jednu Ligu šampiona i, takođe jedno, Svetsko kupsko prvenstvo. Dan Tana zaključuje da je sve to i zaslužio.

- Greše svi u fudbalu, ali Vidić je zaslužio sve, postao je kapiten Mančester junajteda i u tandemu sa Riom Ferdinandom dominirao je godinama.

Kompletan intervju sa Dobrivojem Tanasijevićem u kom je ovaj fudbalski stručnjak pričao o brojnim zanimljivim temama, možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News.

BONUS VIDEO