HALAND JE SA DRUGE PLANETE: Mančester nastavio poteru za Arsenalom, Sautempton klizi ka Čempionšipu!


IZVOR: Republika - 08.04.2023 | 20:32


Norvežanin je stigao do brojke od 30 golova u ovoj sezoni.

Foto: Tanjug/AP
HALAND JE SA DRUGE PLANETE: Mančester nastavio poteru za Arsenalom, Sautempton klizi ka Čempionšipu!

Fudbaleri Mančester sitija su savladali ekipu Sautemptona sa 4:1 (1:0) u poslednjem meču subotnjeg programa 30. kola engleske Premijer lige.

Golove za goste su postizali Erling Haland u 45. i 69. minutu, Džek Griliš u 58, dok se u strelce upisao i Hulijan Alvarez, pogotkom sa bele tačke u 75. minutu susreta. Sa druge strane, jedini gol za domaće je delo Sekua Mare u 72. minutu.

Mučio se Mančester da probije odbranu Sotona, a to je uspeo tek u završnici prvog dela. De Brujne je centrirao, a novi gol u dresu "građana" je postigao Haland, pa je Siti na odmor otišao sa golom prednosti.

Početkom drugog dela je na semaforu pisalo 2:0, a strelac je bio Džek Griliš, koji je konačno počeo da pokazuje zašto ga je Siti doveo. Sredinom drugog dela je Siti stigao i do 3:0, nakon što je Griliš centrirao, a Haland neverovatnim udarcem preko glave matirao Bazunua.

Do kraja susreta smo videli po gol na obe strane. Mara je u 72. vratio nadu domaćima, ali je Alvarez pogodio samo tri minuta kasnije i rešio pitanje pobednika ovog susreta.

Do kraja ovog kola ostalo je da se odigraju još dve utakmice, a one će se igrati u nedelju. Prvo će od 15 časova Lids dočekati Kristal Palas, dok je za 17:30 zakazan derbi runde, u kom se na Enfildu sastaju Liverpul i Arsenal.

Posle ovog meča, Siti je drugi na tabeli, sa pet bodova manje od Arsenala, dok je tim sa juga Engleske na poslednjem mestu, sa svega 23 boda.

BONUS VIDEO