LEGENDA SAMPDORIJE OPLELA PO STANKOVIĆU! Trebalo je ODAVNO da ODE!


IZVOR: Republika - 05.04.2023 | 22:04


Bivši trener Crvene zvezde preživljava najteže trenutke na klupi tima iz Đenove.

Foto: Profimedia
LEGENDA SAMPDORIJE OPLELA PO STANKOVIĆU! Trebalo je ODAVNO da ODE!

Sampdorija sve više tone ka Seriji B i samo čudo može da je spasi ispadanja iz italijanske fudbalske elite.

Nije uspeo Dejan Stanković da donese promenu na "Luiđi Ferarisu" i napravi pozitivnu rezultatsku seriju, kojom bi Samp uplivao ka mirnoj luci.

Sve je veće nezadovoljstvo unutar i oko kluba, a poslednji koji je digao glas protiv stanja u Sampu bio je igračka legenda bivšeg šampiona Pjetro Vjerhovod.

Legendarni as je 12 godina branio boje kluba iz Đenove, dok je za italijanske medije prokomentarisao aktuelnu situaciju:

- Opstanak zavisi iskljjučivo od Specije koja sada ima 25 bodova. Izračunao sam, ako Specija pobedi još tri-četiri utakmice, malo će tu moći da se uradi. Sampdorija će, u tom slučaju, morati da pobedi sedam ili deset utakmica - rekao je Vjerhovod.

Sampdorija je daleko od cilja, pošto do Specije (prva na mestu koje garantuje opstanak) zaostaje čak deset bodova.

Foto: printscreen/youtebe.com

Pjetro Vjerhovod

- Nada uvek postoji, ali biće jako teško. Prilika je izgubljena porazima od Lećea i Monce, i sada ništa više ne zavisi od Sampdorije.

Proslavljeni defanzivac i nekadašnji reprezentativac Italije uverava da je klub morao da potraži novog trenera, odnosno, zahvali se na saradnji Dejanu Stankoviću kada su kola "krenula nizbrdo".

- Stanković? Ja ga ne bih doveo jer mu je trebalo dva meseca da u potpunosti razume kako stvari stoje u ligi, potom pogledajte njegov prosek osvojenih bodova. Đampaolo je imao više od njega. Povrh svega, nije bilo pomaka u igri i trebalo je da bude smenjen još pre dva meseca jer ni tada nije bilo rezultata. Znam da je loše ako menjate 2-3 trenera za sezonu, ali ako želim spas, menjao bih - osuo je paljbu Vjerhovod na račun srpskog stručnjaka i nastavio:

- Šta je doneo timu? Ekipa možda igra bolje, ali to me ne zanima. Ako želim da spasim sebe i tim ispadanja, više bih voleo da ekipa ne igra lepo za oko, ali da pobeđuje - istakao je Pjetro Vjerhovod.

Sampdorija u narednom kolu Serije A dočekuje Kremoneze, koji se jedini nalazi ispod nje na tabeli i ima samo 13 bodova.

BONUS VIDEO