POMRAČENJE REDSA NA ETIHADU! Šampion PREGAZIO Liverpul! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 01.04.2023 | 15:30


Fudbaleri Mančester sitija deklasiralil su u velikom derbiju Liverpul sa 4:1 (1:1) i nastavili trku sa liderom Arsenalom.

Foto: Tanjug
POMRAČENJE REDSA NA ETIHADU! Šampion PREGAZIO Liverpul! (VIDEO)

Tradicija se nastavila! Ni osmu godinu zaredom Liverpul nije uspeo da savlada Mančester siti na Etihadu. Štaviše, gosti sa Enfilda su doživeli apsolutni fijasko u drugom poluvremenu i vratili se kući sa četiri lopte u mreži.

A, nije izgledalo tako. Naročito posle vodećeg gola „redsa“ u 17. minutu, kada je Mo Salah iskoristio dodavanje Žote i šokirao sve na stadionu – 0:1.

Ipak, samo deset minuta kasnije usledilo je izjednačenje u režiji Hulijana Alvareza, koji je na asistenciju Griliša uspeo da pogodi i vrati meč na rezultatski egal – 1:1.

Iako lišeni pomoći najboljeg igrača i strelca Erlinga Halanda, koji je povređen bodrio saigrače sa tribine, „građani“ su u nastavku dodali gas i bukvalno pregazili Klopov tim.

Već na početku drugog poluvremena Kevin de Brujne je na centaršut Alvareza iz blizine doneo novu prednost sitiju od 2:1, da bi posle šuta i intervencije Arnolda, na odbitak naleteo Ilkaj Gundogan u 53. minutu povisivši na nedostižnih 3:1.

Konačan udarac redsima zadao je Džek Griliš golom u 74. minutu, kada je započeo akciju, a potom dodao De Brujneu koji mu se „revanširao“ centaršutem, pa je bivši igrač Aston Vile neumoljivo pogodio za potpuni potop tima sa Enfilda – 4:1. Inače, bila je to 14. asistencija u sezoni za Belgijanca i kapitena „građana“.

Foto: Tanjug

 

Ovim trijumfom Mančester siti je došao 64 boda i ima pet bodova manje od vodećeg Arsenala, koji kasnije igra protiv Lidsa, ali će Tobdžije posle duela sa Jorkšircima imati i utakmicu više od branioca titule.

 

 

BONUS VIDEO