VELIKA ČAST ZA SRPSKOG ARBITRA: Nema ga na VEČITOM DERBIJU, ali sudi najveći evropski DERBI!


IZVOR: Republika - 21.03.2023 | 13:50


Srđan Jovanović je ponovo nagrađen od strane UEFA.

Foto: Starsport
VELIKA ČAST ZA SRPSKOG ARBITRA: Nema ga na VEČITOM DERBIJU, ali sudi najveći evropski DERBI!

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović dobio je novi zadatak od krovne fudbalske organizacije u Evropi, pošto će deliti pravdu na utakmici između Engleske i Italije u prvom kolu kvalfikacija za Evropsko prvenstvo.

Na taj način je UEFA još jednom pokazala da ozbiljno računa na Srđana Jovanovića i da ga smatra za jednog od najboljih evropskih sudija u ovom trenutku.

Ponovo će sa njim trojku činiti pomoćnici Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok će ulogu četvrtog arbitra imati Novak Simović.

Foto: Starsport

Srđan Jovanović na večitom derbiju

Interesatno je da će Jovanović deliti pravdu na svakako najvećem derbiju prvog kola kvalifikacija za EURO, a moguće i najvećem derbiju celih kvalifikacija, a da ga na na mečevima u kojima se sastaju Crvena zvezda i Partizan nema već skoro godinu dana, tačnije od 16. aprila 2022. godine, kada je sudio derbi na Marakani koji je završen bez golova.

Ove sezone Jovanović je pet puta bio na centru u utakmicama Lige šampiona, dok je u domaćoj Superligi Srbije delio pravdu na svega devet mečeva.

Okršaj Italije i Engleske, finalista prethodnog EP i dva velika rivala iz grupe C, zakazan je za četvrtak od 20.45, a igraće se na stadionu "Dijego Armando Maradona" u Napulju.

BONUS VIDEO