NEVIĐENI SKANDAL U HOLANDIJI: Turčin PONIZIO kapitena Srbije - Tadić ostao u ŠOKU! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 21.03.2023 | 11:29


Sve se dogodilo kao uvertira za "Der Klasiker".

Foto: www.profimedia.rs
NEVIĐENI SKANDAL U HOLANDIJI: Turčin PONIZIO kapitena Srbije - Tadić ostao u ŠOKU! (VIDEO)

Fudbaleri Fejnorda su savladali ekipu Ajaksa sa 3:2 u najvećem derbiju holandskog prvenstva, čime su sebi obezbedili šest bodova prednosti pred nastavak i veliku šansu da dođu do titule Eredivizije.

Iako je meč bio sjajan, sa puno preokreta i golova, u centru pažnje se nalazi situacija sa početka meča, u kojoj su učestvovali Dušan Tadić, kapiten Srbije i ekipe Ajaksa, i Orkun Kokču, kapiten ekipe iz Roterdama.

Prlikom pozdravljanja kapitena na startu duela, glavnom arbitru Daniju Makeliju su se pridružili Tadić i Kokču. Ipak, umesto da usledi tradicionalno rukovanje predvodnika dva tima, desilo se nešto potpuno suprotno.

Turski reprezentativac je odlučio da se ne rukuje sa Srbinom, čak ne želevši da ga pogleda u oči, a kao razlog je naveo da je Tadić još prošlog meseca odbio da nosi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj.

Iako je ceo tim Ajaksa tada nosio majice podrške i donirao novac od prodatih dresova, Kokčuu to nije dovoljno, pa je napravio skandal pred početak najveće utakmice u Holandiji. 

Podsetimo, Dušan Tadić je i pred Mundijal u Kataru odbio da nosi traku na ruci sa duginim bojama, i bio je jedan od retkih koji je uspeo da se odupre pritisku javnosti da to uradi. Sada je odlučio i da ne nosi traku posvećenu stradalima u zemljotresu, što se očigledno turskom fudbaleru nije dopalo.

Posle 26 kola, Fejnord je prvi sa 61 bodom, dok je tim iz Amsterdama na drugoj poziciji sa 55.

 

BONUS VIDEO