MITAR OPET POVILENEO! Luda glava PRORADILA u zao čas: Srbin se vratio u BURNU PROŠLOST!


IZVOR: Republika - 20.03.2023 | 10:12


Zaradio je crveni karton koji bi mogao puno da ga košta, ali daleko od toga da mu je ovo prvi put.

Foto: Tanjug/AP
MITAR OPET POVILENEO! Luda glava PRORADILA u zao čas: Srbin se vratio u BURNU PROŠLOST!

Aleksandar Mitrović ponovo je u centru pažnje.

Doveo je srpski reprezentativac Fulam u vođstvo protiv Mančester junajteda, delovalo je da može da odvede svoj klub u polufinale FA Kupa, a onda mu se desio prekid filma.

Povileneo je baš onako kako samo on zna, reagovao je na isključenje svog saigrača Vilijana, napao sudiju Krisa Kavana, te je i sam dobio crveni karton koji ga može odvojiti sa terena na čak deset utakmica. Mančester junajted na kraju je slavio sa 3:1, a Mitar je podsetio na onog starog Mitra, na kog su svi već davno zaboravili.

Sećate li se mlađih dana Aleksandra Mitrovića? Lude frizure, vruća glava i talenat koji je slutio da ostane neiskorišćen.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović u dresu Partizana

 

- Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kik-bokser da nisam fudbaler. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvek sam imao nenormalno energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom detetu. Lepo mi je govorila majka - rekao je u jednom intervjuu Mitrović.

Mitrović je već u Partizanu znao da napravi problem, pa je tako ostao upamćen incident sa Sašom Stamenkovićem koji je tada branio za Nefči. Dao je gol Mitar, pa je provocirao nekadašnjeg golmana Zvezde, a sukobili su se i kada je, tada napadač Partizana, dobio crveni karton.

Dečko verovatno ima neki problem u glavi. Ja sa njim nemam nikakav problem. Sve igrače i rukovodstvo Partizana sam dočekao kako dolikuje i mislim da niko ne može da mi uputi ružnu reč. Čestitam im na osvojenom bodu, a ako za njega moram da kažem nešto, onda je to samo jedna reč - "indijanac". Ništa više - govorio je Stamenković posle meča.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Saša Stamenković

 

Pre utakmice protiv istog rivala u Bakuu novinari su pokušali da isprovociraju Mitra tako što su ga pitali da li je nervozan, a on je imao spreman odgovor:

- Ne, nisam, malo mi je dosadno - rekao je Mitrović.

Znao je Mitar da se pojavi na okupljanju reprezentacije u provokativnoj majici na kojoj su se nalazile ženske grudi, a kasnije je dao objašnjenje i te situacije.

- Tek sam sleteo iz Belgije, žurio sam da se javim selektoru na vreme, obukao sam prvo što mi je palo podruku. Tek kasnije, kada su izašle fotografije i tekstovi u novinama, video sam šta sam obukao. Sada više pažnje posvetim takvim stvarima.

 

 

U to vreme igrao je za Anderleht, gde je pljunuo navijača Briža na derbiju, ali ušao i u verbalan sukob sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je u to vreme igrao za Pari Sen Žermen.

Tokom cele utakmice je bio veoma prepotentan i bezobrazan prema svim igračima Anderlehta! Faulirao me je i morao sam da ga na***im i u lice mu kažem sve što imam. Celu utakmicu mu je išao na k***c - otkrio je tada Mitrović.

U Engleskoj je takođe znao da napravi haos pa je na terenu ulazio u sukobe sa De Heom, igračima Vulverhemptona, ali i saigračima poput Kamare sa kojim je bio na ivici tuče prilikom jednog časa joge, ali i na samoj utakmici.

Uspeo je Mitar i na prijateljskom meču za Fulam u dresu Eštorila da uđe u žestoku raspravu sa protivnicima, ali je već neko vreme bio miran.

 

 

Sada je luda glava proradila u zao čas po Fulam jer Mitroviću preti velika suspenzija od čak deset utakmica. Ipak, sve ovo bi možda moglo da utiče pozitivno na njegove igre u reprezentaciji gde ga čekaju dueli protiv Litvanije i Crne Gore. Možda baš iz inata Mitrović zablista i bes pretvori u golove koji će "orlovima" doneti povoljan rezultat na predstojećim mečevima.

BONUS VIDEO