SEDMICA NA ENFILDU: Liverpul DEMOLIRAO Junajted u derbiju - Mančester doživeo ISTORIJSKU BLAMAŽU!


IZVOR: Republika - 05.03.2023 | 19:20


Nestvaran meč je odigrao aktuelni vicešampion Evrope.

Foto: Tanjug/AP
SEDMICA NA ENFILDU: Liverpul DEMOLIRAO Junajted u derbiju - Mančester doživeo ISTORIJSKU BLAMAŽU!

Fudbaleri Liverpula su zabeležili pobedu u meču 26. kola Premijer lige, pošto su na Enfildu ubedljivo savladali ekipu Mančester junajteda sa 7:0 (1:0).

Iako se Junajted nalazio u sjajnoj seriji, dok se "redsi" muče već neko vreme, večeras smo videli totalno drugačiju sliku.

Liverpul je od prve sekunde dominirao na terenu, pritiskao je poslednju liniju "crvenih đavola", a otpor gostiju je prvi probio Kodi Gakpo, fantastičnim golom u 43. minutu, posle asistencije Endija Robertsona. Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

U nastavku je Junajted doživeo blamažu od koje će se teško oporaviti. Sve je krenulo već u 47. minutu, kada je Darvin Nunjez pogodio mrežu De Hee, a samo četiri minuta kasnije je na semaforu stajalo 3:0, kada je Gakpo postigao novi prelep pogodak, na dodavanje Mohameda Salaha.

Upravo je Egipćanin postigao četvrti pogodak na meču, i to u 66. minutu, a za "petardu" se pobrinuo Darvin Nunjez, koji je svoj drugi gol na ovom meču postigao u 75. minutu. Sledeći gol je postigao Salah, nakon što se u 84. minutu najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju, a za sedmicu se pobrinuo Roberto Firmino u 89. minutu susreta.

Liverpul je pobedom u najvećem derbiju engleskog fudbala stigao na petu poziciju Premijer lige, sa osvojena 42 boda, dok je Junajted ostao na trećem mestu, sa sedam bodova više od večerašnjeg rivala.

BONUS VIDEO