ŠOK! UEFA reagovala - NIŠTA od Evrope! DRAKONSKE kazne i IZBACIVANJE!


IZVOR: Republika - 04.03.2023 | 09:43


Čak šest klubova našlo se na meti.

Foto: Starsport
ŠOK! UEFA reagovala - NIŠTA od Evrope! DRAKONSKE kazne i IZBACIVANJE!

Kao grom iz vedra neba fudbalsku javnost pogodila je vest da je UEFA iz evropskih takmičenja odlučila da izbaci čak šest klubova.

Kazne je ukupno dobilo 11 klubova, zanimljivo - svi iz istočne Evrope, a najgore su prošli rumunski Kluž i hrvatski Osijek koji su uslovno izbačeni na dve godine, kao i Aris (Grčka), Astana (Kazahstan), Olimpija (Slovenija) i Rijeka (Hrvatska) koji su kažnjeni sa godinu dana.

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Kluž

 

Takođe, svi klubovi su dobili i novčane kazne, pa će tako Kluž morati da plati 250.000 evra, a zatim slede Osijek (150.000), Konjaspor (150.000), Olimpija (100.000), Aris i Valmijera (50.000).

Ostali timovi dobili su manje kazne, Borac iz Banjaluke moraće da plati 10.000 evra, a među suspendovanima su i Florijana sa Malte i Kizil iz Kazahstana.

Veoma je zanimljivo da je UEFA po ko zna koji put reagovala zbog klubova iz istočne Evrope, a da timovi sa zapada ponovo nisu zaradili kazne. Podsetimo, Mančester siti, Juventus, Čelsi i Pari Sen Žermen nalaze se pod budnim okom i istragama ali ih je UEFA zaobišla.

BONUS VIDEO