NOVI FUDBALSKI POREDAK! Premijer liga je BIVŠA, novac NE MOŽE da postigne gol - velikani doživeli TOTALNI SUNOVRAT!


IZVOR: Republika - 23.02.2023 | 11:47


Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona doneli su nam neočekivane rezultate.

Foto: Tanjug/AP
NOVI FUDBALSKI POREDAK! Premijer liga je BIVŠA, novac NE MOŽE da postigne gol - velikani doživeli TOTALNI SUNOVRAT!

Posle predugog čekanja Liga šampiona se vratila mečevima osmine finala, a rezultate na startu eliminacione faze teško da je neko mogao da predvidi.

Elitno evropsko takmičenje donelo je niz iznenađenja i totalni sunovrat nekoliko velikana među kojima su se istakli premijerligaši. Da krenemo redom...

Da je 2:0 najopasniji rezultat u fudbalu još davno je govorio pokojni Milan Živadinović. Reči čuvenog Barda srpskog fudbala u praksi je uspela da dokaže četa Jirgena Klopa. Ne samo da su prokockali dva gola prednosti, igrači Liverpula su uspeli da dožive poniženje na Enfildu i izgube sa 2:5 od Reala. Bila je ovo repriza prošlogodišnjeg finala u kom je "kraljevski klub" potvrdio da ne planira da skine krunu tako lako.

Osim Liverpula, nisu se proslavili ni fudbaleri Čelsija. Najveće trošadžije u zimskom prelaznom roku (spiskali 330 miliona evra) poražene su od Borusije u Dortmundu (1:0), a, i pored toga što je ovaj rezultat veoma aktivan pred revanš u Londonu, može se reći da četa Grema Potera nije opravdala uložen novac. Čak 121 milion evra plaćeni Enco Fernandes se nije video, Mudrik je zamenjen u 71. minutu, pa se može reći da Čelsi nije pogodio sa pojačanjima.

Nastavak posrtanja premijerligaša vidi se u Totenhemu koji je izgubio od Milana (1:0) i Sitiju koji je jedini ostao neporažen kada se engleski timovi pogledaju, te je odigrao "velikih" 1:1 sa Lajpcigom. Naglašavamo i stavljamo pod navodnike "velikih" jer se zna šta Siti predstavlja u Engleskoj, a da se Lajpcig iz godine u godinu bori da uopšte igra Ligu šampiona.

Totenhem, koji sa klupe predvodi Antonio Konte, imao je ulogu favorita protiv Milana, ali su "roso-neri" održali čas fudbala Englezima, te "pevci" mogu da budu srećni što nisu očerupani i sa više od jednog gola razlike.

Pored premijerligaša, po starom je nastavio i Pari Sen Žermen. Džaba sva ulaganja i svi novci - Bajern je još jednom pokazao klasu, te je rutinski savladao Parižane sa 1:0 u gostima i obezbedio pristojnu zalihu pred revanš.

Napoli i Benfika su uspeli da iskoriste dobar žreb, te su pobedama na gostovanjima Ajntrahtu i Klub Brižu (oba meča završena 0:2) došli na korak od plasmana u narednu rundu.

Kada se sve ovo sabere i oduzme, zaključak je više nego jasan - u fudbalu se ove sezone pravi novi poredak, a novac u njemu igra bitnu, ali ne presudnu ulogu. To su dokazali timovi sa manjim budžetima na startu eliminacione faze Lige šampiona, a da li će to potvrditi i u revanšima ili će se favoriti izvući ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO