KLOPOVI OSVETNICI SKIDAJU KRUNU KRALJU: Real na Enfildu u prvom meču osmine finala LŠ


IZVOR: Vladimir ZOGOVIĆ - 21.02.2023 | 06:45


Madriđani prošle sezone pobedili Liverpul u meču za titulu, dok su "redsi"poslednji put slavili davne 2009. godine.

Foto: Tanjug/AP
KLOPOVI OSVETNICI SKIDAJU KRUNU KRALJU: Real na Enfildu u prvom meču osmine finala LŠ

Liverpul i Real Madrid večeras (21.00, Arena sport premijum 1) odmeriće snage u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, što će biti repriza prošlosezonskog meča za titulu, u kojem je "kraljevski klub" minimalcem (1:0) došao do 14. titule prvaka Evrope.

Duel na kultnom Elfildu biće svojevrsna prilika za domaće da se osvete velikom rivalu za bolan poraz u Parizu krajem maja 2022, iako dva fudbalska giganta 15. marta igraju revanš na stadionu "Santijago Bernabeu".

LOŠA TRADICIJA

Međutim, izabranicima Jirgena Klopa u prilog ne ide tradicija u okršajima s Real Madridom. Barem ne u poslednjih petnaestak godina. Naime, poslednji trijumf zabeležili su sada već davne 2009, takođe u osmini finala elitnog takmičenja, kada su u dvomeču sa 4:0 i 1:0 rutinski eliminisali "kraljeviće". Prethodno su minimalcem slavili protiv Reala u finalu Kupa evropskih šampiona 1981.

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema i Trent Aleksander-Arnold

U ostalih šest mečeva Madriđani su ostavili brutalan niz od pet pobeda i samo jedan nerešen ishod protiv Liverpula, kojem ni u Premijer ligi ove sezone ne cvetaju ruže. Na iznenađenje mnogih, slavni engleski klub na osmom je mestu u šampionatu, sa 19 bodova zaostatka za vodećim Arsenalom. Ipak, iskusnog Luku Modrića taj podatak ne zavarava.

- Sigurno je da će Liverpul želeti osvetu. To je normalno nakon nekoliko poslednjih okršaja s nama. Ali mi ćemo biti spremni. Zaista sam iznenađen njihovim plasmanom u prvenstvu, što i oni mogu da kažu za nas. Uprkos tome, utakmice između Reala i Liverpula su nešto najbolje što fudbal može da ponudi - rekao je vezista Madriđana, kojima na tabeli La lige Barselona beži osam bodova.

NAPOLI U FRANKFURTU

S druge strane, isto večeras (21.00, Arena sport premijum 2), prvi od dva meča osmine finala Lige šampiona u Frankfurtu će odigrati Ajntraht i Napoli. Osvajač Lige Evrope iz prošle godine jedno je od najprijatnijih iznenađenja grupne faze pošto je s bodom manje od Totenhema završio takmičenje u B grupi (ukupno 10). Napolitanci pak igraju jednu od najuspešnijih sezona u klupskoj istoriji budući da su gotovo obezbedili titulu jer prvom pratiocu na tabeli Serije A beže čak 15 bodova.

BONUS VIDEO