DA LI JE TITULA UGROŽENA? Četiri faktora koja su dovela Zvezdu do kiksa - upozorenje pred nastavak istorijske sezone!


IZVOR: Republika - 06.02.2023 | 13:48


Miloš Milojević imaće zadatak da probudi ekipu u nedeljama koje dolaze.

Foto: Starsport
DA LI JE TITULA UGROŽENA? Četiri faktora koja su dovela Zvezdu do kiksa - upozorenje pred nastavak istorijske sezone!

Crvena zvezda nije krenula prolećni deo sezone onako kako je zamislila.

Četa Miloša Milojevića kiksnula je protiv Vojvodine (1:1), pa se Partizan približio na, i dalje krupnih, osam bodova. Koliko ovaj remi može da košta Zvezdu i da li je istorijska sezona u kojoj titula donosi direktan plasman u Ligu šampiona sada ugrožena?

SPEKTAKL UKOČIO NOGE

Meč Crvene zvezde i Vojvodine u potpunosti je bio posvećen Siniši Mihajloviću. Zaslužio je legendarni srpski trener i igrač ovakvu čast, a u danima pred samu utakmicu daleko više se pisalo i pričalo o organizaciji iste, nego o tome šta nas čeka na terenu. 

Foto: Republika

Koreografija posvećena Siniši Mihajloviću

 

To kao da je ukočilo noge izabranicima Miloša Milojevića koji nisu lepo ušli u utakmicu, te su morali da se vraćaju iz minusa, a na kraju pokušaju da preokrenu. Ipak, to im nije pošlo za nogom, a kada se sve sabere i oduzme deluje da je prijateljski uvod u utakmicu koštao fudbalere Zvezde koji kao da su zaboravili da se igra za bodove.

ŠTA SE DEŠAVA U SVLAČIONICI?

Ima li razloga za brigu u svlačionici Crvene zvezde i kakva je atmosfera u istoj? Aleksandar Dragović bio je u sastavu i pored toga što je želeo da napusti klub - kao pravi profesionalac odigrao je i ovaj meč na nivou, ali je upitno da li toliko uživa na terenu kao pri dolasku na Marakanu.

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović protiv Vojvodine

 

Takođe, novajlija Aleks Vigo ima malih problema sa privikavanjem na život van Argentine iz prostog razloga što priča samo španski jezik, a u svlačionici Zvezde dominantni su srpski i engleski. Vigo je dokazao da ima kvalitet, ali je period adaptacije ipak pred njim.

Foto: Starsport

Aleks Vigo

 

Moguće da sve brine i situacija sa Urošem Spajićem koji je u klub stigao povređen, te se ne zna kada će izaći na teren, a i forma i stanje Milana Rodića isto mogu da zabrinu jer je bek Zvezde završio meč već posle 45 minuta. 

Za verovati je da su sve ovo dešavanja koja su normalna za veliki klub, te da je atmosfera i dalje odlična, ali je remi na prolećnoj premijeri opomena pred nastavak sezone.

VELIKA BODOVNA RAZLIKA

Hteli ili ne hteli da priznaju, crveno-beli su, makar u podsvesti, bili opušteniji nego što bi to možda trebalo na meču protiv Vojvodine. Čak deset bodova prednosti u odnosu na Partizan pred start drugog dela sezone definitivno je donelo rasterećeniju igru Zvezde, ali iz te rasterećenije igre crveno-beli nisu mogli da stignu do trijumfa, već su delovali veoma smušeno.

Foto: Starsport

Igrači Zvezde posle Vojvodine

 

Vojvodina je iskoristila opuštenost, Partizan je iskoristio poklon Vojvodine i sada je razlika osam bodova. I dalje mnogo, ali i nadoknadivo ako se nastavi u ovom ritmu.

BEZ POJAČANJA NA KLUPI

Marko Rakonjac stigao je u Crvenu zvezdu kako bi pojačao konkurenciju u samom špicu napada. On se, ipak, nije našao u sastavu za meč protiv Vojvodine, jer je pred ovaj meč odradio tek jedan trening sa ekipom i nije se adaptirao na stil igre crveno-belih.

Deluje da Zvezda nije imala rešenje na klupi, te da bi Rakonjac sasvim sigurno uneo nešto novo, bar u drugom delu igre meča protiv Vojvodine, ali će priliku da se dokaže imati tek u utakmicama koje dolaze.

Foto: Profimedia

Marko Rakonjac

 

Opcija više u napadu definitivno je mogla da okrene ovaj meč u drugom smeru, pa je to još jedan od faktora kiksa Crvene zvezde na prolećnoj premijeri.

Kada se sve sabere i oduzme, ovaj kiks ne bi trebao da košta puno crveno-bele. Razlika je i dalje veoma velika i ovo može da bude upozorenje pred nastavak borbe za titulu, naravno, ako se igrači Zvezde probude. Partizan spremno vreba i prilazi "večitom" rivalu, pa bi naredni kiks mogao da dovede do toga da crno-beli skoro pa "dišu za vrat" četi Miloša Milojevića i da u finiš sezone uđu sa šansama za preokret sezone.

BONUS VIDEO