MRKELA NAJAVIO NOVA POJAČANJA? Da li Zvezda sprema BOMBU za kraj prelaznog roka?


IZVOR: Republika - 24.01.2023 | 16:31


Izjava koje je zagolicala maštu Delija.

Foto: Starsport
MRKELA NAJAVIO NOVA POJAČANJA? Da li Zvezda sprema BOMBU za kraj prelaznog roka?

Sportski direktor Crvene zvezdeMitar Mrkela, bio je gost u studiju "Zvezda TV". Jedan od vodećih ljudi kluba iz Ljutice Bogdana govorio je o pripremama u Antaliji, podmalđivanju ekipe, prelaznom roku...

Foto: fkcrvenazvezda

Mitar Mrkela

- Skoro dve nedelje smo na pripremama i zadovoljan sam kako sve protiče. Imali smo veliki broj igrača i utakmica, čekaju nas još dva meča, ali su svi mogli da dobiju priliku, a trener je stigao da isproba različite fudbalere, varijacije u timu, kao i sisteme. Mislim da su svi fudbaleri veoma dobro odgovorili na zahteve koje je stručni štab postavio pred njih. Postigli smo dobre rezultate u pripremnom periodu i pokazali da različite ekipe mogu da funkcionišu dobro i da doprinesu u rezultatskom smislu - počeo je Mrkela.

Proces podmlađivanja tima uveliko traje.

 
- U toku prošlog prelaznog roka smo započeli proces podmlađivanja ekipe, svesni da to tako mora da bude, jer uprkos tome što smo ostvarivali dobre rezultate, ništa nije večno i stvari moraju da se menjaju. Doveli smo nekoliko mladih igrača, sad konkretno - Viga i Nikolića, dva desna beka, obojica rođeni 1999. godine. Vigo je već skrenuo pažnju na sebe, jer dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz kvalitetne lige i uspešnog kluba kakav je River Plejt. Očekujemo mnogo od njega i verujem da će se predstaviti u dobrom svetlu. Stigao je maksimalno spreman, što je veoma bitno, a primetno je i da je veliki profesionalac, tako da će se ubrzo naći na terenu. Konkurencija pojačava kvalitet, jer kad imate više dobrih rešenja na jednoj poziciji, na svakom treningu je borba za mesto u timu i to je naša ideja. Nikolić je ostavio dobar utisak i pokazao da je neko na koga može da se računa u prvenstvu i Evropi. 

Prelazni rok još uvek traje, a Mrkela ne isključuje mogućnost novih pojačanja.

- Prelazni rok nije gotov do poslednjeg dana. Uglavnom se u svetu najveći i najbolji transferi dešavaju pred kraj prelaznog roka. Mi smo zadovoljni onim što smo uradili u ovom prelaznom roku i sa Olanjinkom na leto, ali ako se ukaže prava prilika, pojačaćemo Zvezdu najbolje što možemo.

BONUS VIDEO