DRAGUTINOVIĆEVA CRNA SUDBINA: Tri smrti mu obeležile život


IZVOR: Vladimir ZOGOVIĆ - 09.01.2023 | 20:00


Prijepolje je zavijeno u crno!

Foto: Telegraf/DraganKadić
DRAGUTINOVIĆEVA CRNA SUDBINA: Tri smrti mu obeležile život

Radoje Dragutinović (76), otac poznatog srpskog fudbalera Ivice, u noći između nedelje i ponedeljka izvršio je samoubistvo. Beživotno telo nesrećnog čoveka, naime, juče su u ranim jutarnjim časovima vatrogasci-spasioci iz Prijepolja izvukli iz reke Lim, a Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt.

BIO RASPOLOŽEN

Sumnja se da je Radoje Dragutinović skočio u vodu s obližnjeg mosta, a razlog zašto je digao ruku na sebe i dalje je misterija, naročito ako se uzme u obzir da se tragedija dogodila na krsnu slavu Dragutinovića - Svetog Stefana. Takođe, prethodnih dana ništa nije ukazivalo da će otac našeg proslavljenog defanzivca skončati na tako jeziv način.

Foto: Republika.rs

Čitulja Radoju Dragutinoviću

- Moj otac je pre neki dan bio s njim. Čovek je bio raspoložen i namirivao se za slavu. Bio je veseo - rekao je za Republiku izvor blizak porodici.

Kobne noći, kako saznajemo, Radoje je uredno obukao pidžamu i otišao na spavanje, ali je nešto kasnije ustao, obukao se, seo u kola i odjurio. Za razliku od supruge, koja ga nije čula, naslednik Ivica jeste, te je pojurio za automobilom.

Bivši fudbaler, međutim, nije uspeo da ga stigne i momentalno je pozvao policiju i obavestio ih da je njegov otac krenuo ka mestu Bistrica. Upravo u tom pravcu je i pronađen Radojev parkirani automobil, nedaleko od jednog mosta na reci Lim, a nešto dalje beživotno njegovo telo, koje su zaustavile grane.

BOGATA KARIJERA

Inače to nije jedina tragedija koja je zadesila Ivicu Dragutinovića. Nažalost, tokom čitave karijere pratila ga je zla kob, a sve je počelo u avgustu 2007.

Tada je Srbin branio boje španske Sevilje i na meču protiv Hetafea njegov saigrač Antonio Puerta kolabirao je usred utakmice.

Ivica, koji je bio najbliži, pritrčao je i izvukao jezik tada 23-godišnjem beku, ali je, nažalost, Puerta preminuo tri dana kasnije od posledica srčanog udara.

Tri godine kasnije doživeo je novu veliku neprijatnost. Njegovu bivšu devojku Kseniju Pajčinu, a zatim i sebe, upucao je u glavu crnogorski maneken Filip Kapisoda, s kojim je bila u emotivnoj vezi.

Foto: youtube.com/printscreen

Ksenija Pajčin

Pevačica i Dragutinović bili su zajedno 2005, ali par nikada to javno nije obznanio.

Ivica Dragutinović je tokom karijere igrao za Polimlje, Borac, Gent, Standard i Sevilju, dok je za reprezentaciju naše zemlje odigrao 49 utakmica.

BONUS VIDEO: