SRBI MOGU DA NAPADNU BOGINJU: Klemente veruje da "Orlovi" mogu na krov sveta


IZVOR: Marija STEFANOVIĆ - 22.11.2022 | 06:45


Bivši selektor Srbije ističe da su izabranici Dragana Stojkovića Piksija sposobni da osvoje Svetsko prvenstvo.

Foto: Starsport
SRBI MOGU DA NAPADNU BOGINJU: Klemente veruje da "Orlovi" mogu na krov sveta

Fudbalska reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru ima velika očekivanja, a među navijačima vlada prava euforija. Snagu "orlova" ističe i nekadašnji selektor naše zemlje Havijar Klemente, koji je u razgovoru za Republiku poručio da izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju kvalitet da napadnu Boginju.

DEŠAVANJA SA MUNDIJALA MOŽETE PRATITI UŽIVO

Španski stručnjak koji sad vodi Libiju bio je prvi stranac u istoriji srpskog fudbala (2006-2007), ali se na klupi "orlova" nije dugo zadržao i zbog loših rezultata bio je smenjen posle svega godinu dana.

DOBRA HEMIJA

Međutim, Klemente je istakao da Srbija sad ima mnogo bolji tim neko ranije.

- Imate odlične igrače, koji imaju noseće uloge u svojim klubovima. Ova generacija je posebno kvalitetna. Takođe, potrefila se i dobra hemija, imate sve što je potrebno da napravite dobar rezultat. Navijaću za Srbiju, naravno, pored Španije - poručio je Klemente.

Foto: Starsport

Havijer Klemente

Veliki izazov Izabranike Dragana Stojkovića Piksija očekuje već u prvom duelu u četvrtak uveče (20.00), gde će odmeriti snage s moćnim Brazilom, petostrukim svetskim šampionom. Posebno jer nemamo pobedu nad "karaokama" čak 88 godina, poslednji put smo ih dobili davne 1934. Osim Brazilaca u Grupi G, očekuje nas još dueli s Kamerunom (28. novembar) i Švajcarskom (2. decembar), a Španac je otkrio da Srbe jaki protivnici dodatno motivišu.

- Bio sam godinu dana u Srbiji i dobro poznajem vaš mentalitet. Vi mnogo bolje igrate protiv jakih protivnika nego onih slabijih. Oni vas više motivišu. Slabije rivale znate da potcenite i mislite da ćete lako, onda nastane problem. Tako da ćete pre dobiti Brazil, a s Kamerunom će te se mučiti - objasnio je selektor Libije.

PRAVI LIDER

Bivši selektor veruje da će glavni džoker "orlova" u Kataru biti golgeter Fulama Aleksandar Mitrović, kao što je bio i u kvalifikacijama.

- Mitrović je snaga Srbije. Naravno, i ostali igrači su odlični, ali u svakom timu mora da postoji neki lider - rekao je španski stručnjak.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović

Havijar dobro poznaje srpske igrače, ali kaže da nije upoznat s dosadašnjim radom selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Ne poznajem Piksija. Znam da je bio dobar igrač, ali pre dolaska na kormilo srpskog tima nisam bio upoznat s njegovim radom. Sada se odlično pokazao i neka tako nastavi - zaključio je Klemente.

BONUS VIDEO