TIJANA JANKOVIĆ POSLE OSVAJANJA KUPA SA CSKA: U Rusiji poseban tretman za Srbe!


IZVOR: V.Z. - 11.11.2022 | 16:54


Tijana Janković (26) iz CSKA nakon osvojenog prvog trofeja u Rusiji iskoristiće zimsku pauzu u otadžbini da bi se što bolje pripremila za obaveze u narednoj sezoni.

Foto: youtube.com/printscreen
TIJANA JANKOVIĆ POSLE OSVAJANJA KUPA SA CSKA: U Rusiji poseban tretman za Srbe!

Fudbalerkama moskovskog velikana pripao je tamošnji kup, a u šampionskoj trci je Zenit prvi stigao na cilj. Štoper Jankovićeva pregazila je drugu sezonu u najvećoj evropskoj zemlji i ne planira da se na tome zaustavi iako se u karijeri suočava s brojnim izazovima.

- Iskreno, teška mi je bila prethodna sezona. Nisam bila zadovoljna minutažom. Sada se na klupu vratio trener koji me je doveo u Moskvu i očekujem veću. Utisci posle osvajanja pehara su sjajni. U finalu nas je gledalo skoro 19.000 ljudi na Gasprom areni. Fenomenalno iskustvo - kaže Tijana Janković za Srpski telegraf.

Da li si se adaptirala u Moskvi?

- Meni je ovo jedan od najlepših gradova, a bila sam svuda. Fascinirana sam Moskvom. Jedino što su nam putovanja malo naporna. Generalno, prelepo mi je u Rusiji. Ovde nas, Srbe, obožavaju, drže nas kao malo vode na dlanu. Ma, bre, vole nas! Na stadionu uvek osećam podršku navijača, na tribinama su stalno srpske zastave.

Na proslavi Kupa si odmah prigrabila trobojku?

- Da, to je lično moja zastava, ponosim se njome. Kao i Nevena Damnjanović, naš kapiten u CSKA i moja super drugarica. Nas dve se ovde sjajno družimo.

Kakvo je raspoloženje u Rusiji. Je l' brinu tvoji?

- Ne, moji su opušteni skroz. Otac je rusofil i podržava me. U Moskvi je inače mirno, ne osećaju se neke posledice. Mobilizacija je možda malo neugodna pošto su pojedini prijatelji iz okruženja morali da odu.

Žališ li i dalje zbog eliminacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo s reprezentacijom Srbije?

- Da, baš smo bile blizu. Nikad bliže. Malo je nedostajalo jer nas je samo jedan korak delio. Ali neće nas to demoralisati, sledi novi ciklus u kvalifikacijama za evropski šampionat - zaključila je reprezentativka Srbije.

Do medalje u Kataru, učim za trenera

Šta te još okupira, šta očekuješ od muških kolega u Kataru

- Nadam se najboljem. Optimista sam, očekujem od njih medalju! Idem na predavanja za UEFA B licencu za trenera. Zasad ide dobro, UEFA želi više ženskih trenera i nas deset iz reprezentacije idemo na kurs. A licenca? Zašto da ne jednog dana, ali polako - poručuje Tijana.

Počela s dečacima u Vrčinu

Kako si počela da igraš fudbal?

- Sa dečacima na lokalnom terenu u Vrčinu. Stadion Fudbalskog kluba 7. juli. E onda je došlo vreme da se opredelim i sa 15 godina sam zaigrala za Slogu iz Zemuna, odakle sam prešla u CSKA. Igrali smo, naime, jedan turnir u Rusiji na poziv domaćina i trener CSKA se tu zadesio i prešla sam tamo.

BONUS VIDEO: