TENZIJE PRED SKUPŠTINU FSS! Danas se bira predsednik, ali da li će biti izabran?


IZVOR: Republika - 31.10.2022 | 11:37


Sa početkom u 14.00 časova u Sportskom centru u Staroj Pazovi trebalo bi da počne izborna Skupština FSS.

Foto: Starsport
TENZIJE PRED SKUPŠTINU FSS! Danas se bira predsednik, ali da li će biti izabran?

Danas bi trebalo da bude izabran predsednik Fudbalskog saveza Srbije, kandidat je Nenad Bjeković.

Izborna Skupština zakazana je za 14 časova, a od ranog jutra je napeta situacija u srpskoj kući fudbala. Prema pisanju pojedinih medija, moguće je da dođe do odlaganja jer neće biti dovoljan broj delegata na Skupštini. 

Za kvorum su potrebna 43 delegata, a prema nezvaničnim informacijama, delegati Istogčnoog i Zapadnog regiona su odustali od dolaska na Skupštinu.

Od ranije je poznato da se Crvena zvezda protivi izboru Bjekovića, a na dan izbora crveno-beli su još jednom poručili da je Savez kriv što je Zvezda izopštena iz rada FSS.

- Hteli ste nemir, imaćete nemir. Punih 8 godina dižemo naš klub iz pepela u koji je sistemski bačen. Nećemo dozvoliti nikome ni da pomisli da može ponovo na sličan način da se ophodi prema najvećem brendu Srbije, prema klubu iza koga stoji 2/3 naše zemlje - poručili su crveno-beli.

Navijači crveno-belih najavili su proteste ukoliko legenda Partizana postane prvi čovek Saveza.

- Ukoliko Bjeković bude izabran za predsednika Fudbalskog saveza, mi ćemo od 6. novembra i utakmice protiv Mladosti iz Lučana da krenemo u proteste. Za početak jednom velikom protestnom šetnjom, za koju će svi biti obavešteni na vreme kada i gde će biti. Nakon toga, idemo dalje u borbu do kraja i dok ne vidimo leđa zlotvoru srpskog fudbala Nenadu Bjekoviću! Nećemo novog Toleta - navodi se u saopštenju navijača Crvene zvezde.