PAPRENA KAZNA UEFE: Crveno-beli drastično kažnjeni zbog divljanja navijača!


IZVOR: Republika - 27.10.2022 | 15:57


UEFA je još jednom jasno dala do znanja da neće dopustiti divljanje huligana na stadionima širom Evrope.

Foto: Tanjug/AP
PAPRENA KAZNA UEFE: Crveno-beli drastično kažnjeni zbog divljanja navijača!

Fudbalski klub PSV drastično je kažnjen zbog nereda koji su njihovi navijači napravili u Londonu, u okviru meča 2. kola Lige Evrope, koji je holandska ekipa izgubila od ekipe Arsenala.

Meč koji je odložen i pomeren za 20. oktobar, zbog sahrane kraljice Elizabete, protekao je u znaku nereda koji su navijači PSV-a napravili na "Emirejtsu".

Klub iz Ajndovena je kažnjen sa 40.000 evra, a uz to, biće zabranjena i prodaja ulaznica navijačima holandskog kluba za meč poslednjeg kola Lige Evrope protiv Bodo-Glimta, koji će biti odigran 3. novembra u Norveškoj. UEFA je objavila da holandski klub ima rok od 30 dana da nadoknadi štetu Arsenalu, koju su napravili navijači PSV-a na stadionu londonskog kluba.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala slave gol

Arsenal se mučio u toj utakmici, ali je na kraju slavio sa 1:0, golom koji je postigao Džaka u 71. minutu utakmice.

Zanimljivo, večeras od 18:45 će se ove dve ekipe ponovo sastati, ali u okviru 5. kola, a meč će biti odigran na "Filips" stadionu u Ajndhovenu.

Arsenal je već obezbedio prolaz dalje, ali ih remi u Holandiji vodi u drugu fazu sa prvog mesta u grupi. Sa druge strane, PSV će pitanje prolaska dalje verovatno rešavati u poslednjem kolu, kada će u Norveškoj gostovati Bodou.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-10908-44509"));

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO